Kahramanmaraş, Tunceli’de Munzur çayına düşerek şehit olan Afşinli Uzman Çavuş Yılmaz Güneş’i 5 gün önce ve bugün’de Siirt’te mayının infilak etmesi sonucu şehit olan Uzman Onbaşı Bekir Gündeş’i toprağa vermişti.

Bitlis’te terör örgütü PKK’nın İftar hazırlığı yapan Mehmetçiğimize yönelik düzenlediği kalleş saldırıda Şehit olan Uzman Çavuş Eyüp Fidan’ın eşi Derya Fidan’ın, Afşinli olduğu öğrenildi.

Bitlis’te, jandarma ekiplerince düzenlenen operasyonda teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 2 askerden Uzman Çavuş Eyüp Fidan’ın (42), cenazesi memleketi Aksaray’da toprağa verildi.

Aslen Aksaray doğumlu olan Şehit Uzman Çavuş Eyüp Fidan’ın, Afşin’in Çoğulhan Mahallesinden olup Efsusturan Mahallesinde ikamet eden Merhum Kemal Akın’ın kızı Derya Fidan ile evli olduğu öğrenildi.

Cenaze töreninde güçlükle ayakta durabilen anne Elmas Fidan’a, kadın astsubay yardımcı oldu. Eşi Derya Fidan, kızı Dilara (13) ve oğlu Emre Fidan (7) ile birlikte tören alanına geldi. Çocuklar, babalarının Türk bayrağına sarılı tabunu gördüklerinde gözyaşlarına hakim olamadı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Emre Fidan ile yakından ilgilendi. Bakan Soylu, Şehit Fidan’ın kardeşi Ali Fidan’a başsağlığı diledi.

Şehit Fidan’ın cenazesi Aksaray Şehitliği’ne defnedildi.