Aslen Arıtaş Mahallesinden olup 41 yıldır Almanya’nın Frankfurt şehrinde yaşayan Afşinli Gurbetçi Hüsnü Çelik (53) Afşin’de bulunan evinin önüne 18 Metre uzunluğunda Türk Bayrağı dikti.Çelik, Türk Bayrağını göndere çekmek için ise komşularına yemek verdi.Dün düzenlenen etkinlikle Dev Türk Bayrağı İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekildi.

Eşi,Oğulları,Gelinleri ve torunlarıyla adeta Bayram sabahına hazırlanmışçasına heyecanla hazırlanan Çelik ailesi, gelecek nesillere gururla anlatacakları bir gün yaşadı.Komşularına yemek ikramında bulunan Afşinli Gurbetçi Hüsnü Çelik,evinin önüne yaptırdığı 18 metre uzunluğunda ki Direğe Dev Türk Bayrağını çektirdi.İstiklal Marşı eşliğinde gerçekleşen Türk Bayrağı etkinliğinin ardından yemek ikramı yapıldı.

Uzun süredir arzuladığım bir şeydi.Bugün gerçekleştirmek nasip oldu diyen Afşinli Gurbetçi Hüsnü Çelik, yaz tatili için geldiği memleketi Afşin’de Hilalkent konutlarında bulunan evinin önüne 18 metre uzunluğunda Dev bir direk dikti.Afşinli Gurbetçi dün komşularına yemek vererek Türk Bayrağını İstiklal Marşı eşliğinde göndere çekti.

Basın mensuplarına açıklama yapan Hüsnü Çelik, 41 yıldır Almanya’nın Frankfurt şehrinde yaşıyorum.Emekliyim.Afşinliyim.Buraya Türk Bayrağı dikmemizde iki sebebimiz var.Birisi burada Sokak isimleri yok.Kargo,Posta gibi firmalara adres vermekte güçlük çekiyorduk.Diğer taraftan da biz Gurbette hep bu Bayrağın hasretini çekiyoruz.Memleketimize evimizin önüne dev bir Bayrak dikelim dedik.Bugün bizleri yalnız bırakmayan komşularımıza çok teşekkür ediyoruz. Sağolsunlar dedi.

Göndere çekilen Türk Bayrağı Afşin’in her tarafından görülebiliyor.