“Hizmetleri İlmek İlmek Dokuyacağız” “Hizmetleri İlmek İlmek Dokuyacağız”

Kahramanmaraş Dernekler Federasyonu (MARAŞFED) üyelerinin de dahil olduğu geziye yaklaşık 500 kişi katıldı. İstanbul’un farklı yerlerinden kalkan 9 otobüs önce 1453 Panorama Müzesi, Şerefiye Sarnıcı, Sultanahmet Meydanı ve son olarak Miniatürk gezisi ile turu tamamladı. Rehberler eşliğinde yapılan gezi programında bilinen yada ilk defa görülen yerler hakkında detaylı bilgiler alındı.

HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN

Miniatürk ‘teki İBB sosyal tesislerinde birlikte yenen öğle yemeğinde üyeler ve tüm hemşeriler bir birleriyle doyasıya sohbet edip kaynaştılar. İBB halkla ilişkiler müdürlüğü Beyaz Gezi ekibi yetkilileri ve Maraşfed Başkanı Uğur Yinanç günün anlamına uygun bir konuşma yaptılar.

Yemek duasının ardından Miniatürk'te Kahramanmaraş’ımıza ait hiçbir eserin olmadığı vurgulanarak bu konu hakkında siyasi ve idari çalışmalar yapılıp ve ilk olarak acilen geçmişi 2000 yıla dayanan, bütün semavi dinlerce kutsal sayılan ve Kur’an-ı Kerim de bir sureye ismi verilen medar-ı iftiharımız ESHAB-I KEHF maketinin de yapılması için öneri dilekçesi yazılarak toplu halde yetkililere iletildi.

Gezi sonrası hatıra fotoğrafları çektirilerek bir Kültür Etkinliği daha tamamlanmış oldu.

Editör: TE Bilişim