Afşin Ziraat Odası bünyesinde çalışan Ziraat Mühendisleri,Çobanbeyli,İnci, Kangal, Çoğulhan, Hurman, İğdemlik. Bakraç, Kaşanlı, Koçovası ve Tanır mahallelerinde tarla ve bahçe kontrolleri yaptı.

Ekili ürünlerde görülen hastalık ve zararlılar ile ilgili yapılması gereken teknik konular hakkında çiftçiye bilgi veren Ziraat Mühendisleri aynı zamanda 26 Mayıs tarihinde ilçede meydana gelen don zararı tespiti de yaptı.

Afşin Haber Merkezine konuşan Afşin Ziraat Odası Başkanı İbrahim Emiroğlu, “Ziraat Mühendislerimiz Çobanbeyli,İnci, Kangal, Çoğulhan, Hurman, İğdemlik. Bakraç, Kaşanlı, Koçovası ve Tanır mahallelerinde tarla ve bahçe kontrolleri yaptı. Detaylı olarak yapılan kontroller sonucunda Fasulye bitkisi ve özellikle meyve ağaçlarının bir çoğunda aşırı don zararı olduğu görüldü.

Ekili ürünlerde görülen hastalık ve zararlılar ile ilgili yapılması gereken teknik konular hakkında çiftçiye bilgi veren Ziraat Mühendislerimiz çalışmalarını tamamladı.Don’dan zarar gören değerli çiftçilerimize geçmiş olsun diyoruz” dedi.

Ziraat Mühendislerinin ekili ürünlere yönelik çiftçileri bilgilendirme çalışmasının zaman zaman devam edeceği vurgulandı.