Toplu Arı ölümleri ile karşılaşan Arıcılar toplu ölümlerin sebebi belirlenemeyince tedirgin oldu.

Çiçeklerin açmasıyla bal ve polene çıkan işçi arılar kovana zehirlenmiş olarak döndü. İşçi arılar zehirlenince yeni çıkacak yavrular da açlıktan telef oldu. Arıcılar ise bu zehirlenmelerin ardından İlçe Tarım Müdürlüğüne başvurdu. Uludağ Üniversitesine Numune bile gönderen Arıcılar bir sonuç alamayınca tedirgin oldu.

Dede Baba Mahallesi sınırları içerisinde müstakil evlerinin önünde Arıcılık yapan Cengiz Erden ve Yusuf Bülbül, toplu Arı ölümleri sebebiyle İlçe Tarım Müdürlüğü başta olmak üzere bir çok yere başvurmasına rağmen arıların ölüm nedeni belirlenemeyince şok yaşadı.

Basın Mensuplarına konuşan Yusuf Bülbül isimli Arıcı, Arılara bulaşıcı bir hastalık geldiğini düşünüyorum. Benim 7 kovan arım vardı şimdi çoğu telef oldu üreme desen tamamen durmuş durumda. 40 yıldır böyle bir şey görmedim dedi.

Ben 10 yıldır arıcılık yapıyorum. Ben hastalıktan ziyade sistemden şikayetçiyim diyen Cengiz Erden ise İlçe Tarımdaki Mühendisler bu işi yapıyorlarsa her konuda bilgi sahibi olmak zorundalar Arıcılar Birliği olsun İlçe Tarım olsun bizlere yardımcı olamadılar. Şu anda benim 14 kovan Arım ölmüş durumda. Uludağ Üniversitesine bir numune gönderdik ama hala gelmiş bir haber yok. Eğer sonuç gelirse ona göre ilaç tedavisi yapacağız dedi.

Editör: TE Bilişim