Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından uygulanan Toplum Yararına Programı (TYP) kapsamında Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde 94 kişi istihdam edilecek.

Bu kişilerden 23’ü güvenlik görevlisi, geriye kalan 71’i de işçi olarak görev yapacak. 10 Ağustos’ta başlayan başvurular 14 Ağustos’ta sona erecek.

9 aylığına iş sahibi olacaklar ise noter huzurunda çekilecek kura ile belirlenecek. Başvuru yapmak isteyen adaylar işlemlerini İŞKUR’un internet sayfası veya Afşin Belediyesindeki İŞKUR Hizmet Noktasından gerçekleştirilebilecek.

İşkur Hizmet Noktası Yetkilisi Fatih Demir, Toplum Yararına Program’ın (TYP), Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile imzalanan protokol kapsamında toplam 94 kişinin istihdam edileceğini belirterek şu ifadelere yer verdi:

“Afşin’de İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı okullarımızda çalıştırılmak üzere toplam 94 geçici işçi alınacak. 71 kişi temizlik işleri ve 23 kişi güvenlik görevlisi olarak görev yapacak. Bu işçilerin belirlenmesi noter huzurunda gerçekleştirilecek kura ile belirlenecek. 71 temizlik işçisinin belirleneceği kura 19 Ağustos 2020 Çarşamba günü saat 9.30’da Afşin Kaymakamlığı konferans salonunda gerçekleştirilecek. 23 güvenlik görevlisi içinde yine aynı gün gerçekleştirilecek kura saat 14.00’da başlayacak.

İsimleri belirlenen kişiler 1 Eylül 2020’de iş başı yapacak ve 28 Mayıs 2021’e kadar okullarda istihdam edilecek. Kura sonucu belirlenen toplam 94 kişiye asgari ücret üzerinden maaş ödenecek. Başvuru yapacak olan vatandaşlarımızın gerekli evraklarla birlikte son güne kalmadan işlemlerini tamamlaması gerekiyor”