Koronavrüs tedbirler kapsamında 21 Mart’ta faaliyetlerine ara verilen kuaförler ve güzellik salonları işletmeciler ve çalışanları zor günler yaşıyor.

Devlet yetkilileri tarafından 6 ay ertelemeli kredi desteği sağlanırken, işletmeciler ve çalışanlar geçimlerini sağlayacak yöntem arayışında. Bir diğer yandan kuaför, berber ve güzellik merkezlerine ürün tedariki sağlayan firmalar da işletmelerin kapalı olması nedeniyle geçim zorluğu yaşıyor.

Konuyla ilgili konuşan Kuaför Elif Demir, "kuaför esnafı ve toplumun birer üyesi olarak ülkemizde ve dünyada devam eden Covid19 bulaşımı sebebiyle alınan her tedbiri ve önlemi önemsiyor ve destekliyoruz. Alınan önlemler gerek devletimizin gerekse büyük ve küçük işletmelerin ekonomik seyrini zayıflatmış olsa da bu önlemlerin ilk aşamada uygulanması yerinde bir karardı. Bugün gerek alınan tedbirlerin gerekse vatandaşlarımızın bilinçle hareket etmesinden dolayı virüs yayılımında kontrolün büyük oranda sağlanmış olduğunu da görmekteyiz.

Bu nokta itibariyle kuaförler ve berberler için uygulanan kapatma tedbirlerinin artık hafifleterek kaldırılması gerektiğine de inanmaktayız. Hatta kuaför ve berberlerin artırılmış hijyen ve temizlik önlemleriyle açılmasının virüs bulaşımının durdurulması noktasında gerekli görmekteyiz. Şöyle ki; korona şüphesiyle hastaneye giden vatandaşlarımıza verilen formlarda ilk başlardaki sorular içinde “Saçınız uzun mu? Sakalınız ve bıyığınız var mı? gibi soruların olduğunu görmekteyiz. Bu şu demektir bayanlarda saçların uzunluğu ve bakımsızlığı, erkeklerde sakal ve bıyık uzunluğu virüsün yayılımını artıran nedenlerdir.

“SOSYAL UYUMSUZLUKLAR YAŞANMASIN”

Bunların yanı sıra kapalı kalan kuaför ve berberlerin yaşadığı ekonomik daralmalara artık nefes aldırılmalı ki beklenmeyen toplumsal ve sosyal uyumsuzluklar yaşanmasın.

Kuaför ve berberlerin Covid19 salgınının yoğun olduğu İstanbul gibi şehirlerimizde ilk etapta alınan tedbirler kapsamından peyder pey çıkarılması belki zor görülebilir ama bu Kahramanmaraş’ımız gibi virüs bulaşımının tamamen kontrol altına alındığı ve salgının az olduğu şehirlerimizde mümkün olabilecektir. Kuaför ve berberlerimiz ilk etap da artırılmış hijyen ve kişisel temizlik ürünleriyle müşterilerini teker teker almakla bu sürece müspet manada destek verecektir.

Taleplerimizin İl Pandemi Kurulu tarafından olumlu karşılanacağına inanıyor bütün sorumlu yöneticilerimize kolaylıklar diliyoruz." ifadelerini kullandı.