Afşin’e bağlı Türksevin Mahallesinden Malatya İnönü Üniversitesi Optisyenlik 2. Sınıf Öğrencisi Tuğçe Kaynak, doğduğu memleketinde Gönüllü bir proje yapmak için yola çıktı.

Önce Okul Müdürleri ile görüşen Kaynak, Bahçesinde ağaç olmayan Okulları belirledi.

Afşin Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri ile görüşerek belirlenen Okullara Çam fidanı temin etti. Afşin Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri istenen Fidanları Okullara dağıttı. Her okul için bir gün belirleyen Üniversite Öğrencisi Tuğçe Kaynak, öğrenciler ve öğretmenlerle birlikte fidanları Okul Bahçesinde toprakla buluşturdu.

TOKİ Eshab-ı Kehf Ortaokulu ile başlayan Ağaç dikim etkinliği sırasıyla Altunelma İlk/Orta okulu, Dağlıca İlk/Ortaokulu ve Anadolu Lisesi bahçesinde tamamlandı.

Toplamda 470 Fidanın toprakla buluşmasına vesile olan Üniversite Öğrencisi Tuğçe Kaynak, Haber Merkezine yaptığı açıklamada, Kentleşmenin olduğu gelişen bir ülkede yaşıyoruz. Bir ağacın bile o kadar çok önemi var ki! Ben özellikle öğrencilerle dikmek istedim ve dikerken her öğrenciye bir ağaç verdik. Bu sizin ağacınız dedim. Hem sahiplenmiş olurlar hemde bakımını üstlenirler diye düşündüm dedi.

Afşin’de 470 fidan bir öğrencinin doğduğu memlekete vefa borcunu ödemek için attığı bir adımla hayat buldu. Örnek olmasını temenni ediyoruz.