Tüm dünyayı kasıp kavuran Korona virüs salgını yerleşim yerlerinde karantina kararları aldırıyor. Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde de bir mahalle koronavirüs salgını nedeniyle karantinaya alındı.

Konuyla ilgili Afşin Kaymakamlığından yapılan açıklamada, Hüyüklü Mahallesi'nin giriş ve çıkışları kapatılarak karantinaya alındığı bildirildi.

Karantina kararının ardından mahallenin giriş ve çıkışları tutuldu.

İŞTE KAYMAKAMLIĞIN ALDIĞI KARAR

İlçemiz Hıfzıssıhha Kurulu, Afşin Kaymakamı Ahmet Can PINAR Başkanlığında 08.05.2020 tarihinde aşağıda isim ve imzaları bulunan üyelerin iştirakiyle toplanarak, aşağıda sunulan kararlar alınmıştır.

Çin’ in Wuhan kentinde başlayarak tüm dünyayı tehdit etmeye devam eden ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirilen Coronavirüs (Covid-19) salgınından ülkemizi, vatandaşlarımızı korumak, salgının yayılmasını engellemek ve risklere karşı güvenlik düzeyini en üst seviyeye çıkarabilmek amacıyla birçok farklı tedbirler alınmaktadır.

Bu kapsamda; İlçemize bağlı Hüyüklü Mahallesinde pozitif vakaların görülmesi ve temaslı kişilerin bulunması sebebi ile Hüyüklü Mahallesinin 08.05.2020 tarih ve saat 06:00 dan itibaren karantina altına alınmasına, mahalleye giriş ve çıkışların alınacak yeni bir karara kadar durdurulmasına,

Afşin İlçe Jandarma ekiplerince belirlenecek bir kontrol noktası oluşturulmasına,

Mahalleye bağlanan diğer yolların Afşin Belediyesince kapatılmasına,

Alınan karara aykırı hareket edenlere fiilleri ayrıca suç oluşturmadığı takdirde 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282. maddesi gereğince idari para cezası uygulanmasına,

Alınan kararın Kaymakamlık resmi internet sitesinden duyurulmasına karar verilmiştir.
(MARASPUSULA-Ö.GEDİK)