Afşin’de bulunan aile hekimleri de tüm Türkiye genelinde olduğu gibi bir günlük iş bırakma eylemine destek vererek 1 günlük iş bırakma eylemi yaptı.

Afşin’de ambulans ile otomobilin çarpıştı: 9 yaralı  Afşin’de ambulans ile otomobilin çarpıştı: 9 yaralı 

Aile hekimliklerinde randevusu olan hastalar grev nedeniyle muayene olamadan evlerine geri dönmek zorunda kaldı.

Aile Hekimleri Federasyonu (AHEF) 2. Başkanı Hacı Yusuf Eryazğan aile hekimlerinin, 1 Temmuz’da uygulamaya konulan “Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği” nedeniyle bugün iş bırakma eylemi yapacağını açıkladı. Eryazğan, “Bu yönetmeliğin bir an önce geri çekilmesini istiyoruz. Geri çekilmediği sürece bu eylem takvimi devam edecek ve bunun sorumlusu Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü ve Sağlık Bakanlığı olacaktır” dedi.

AHEF 2. Başkanı Dr. Hacı Yusuf Eryazğan, “1 Temmuz’da uygulamaya konulan Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nin; bir ceza yönetmeliği niteliğinde olması, iş güvencesinin yok edilmesi ve hak kayıplarına yol açması” nedeniyle aile hekimlerinin bugün iş bırakma eylemi yapacağını bildirdi.

“Haksızlık varsa biz yokuz” Afşin’deki bir çok aile hekimi de federasyonun aldığı karar sonrasında bugün iş bıraktı. Aile hekimi Merkezlerine “Haksızlık varsa biz yokuz” pankartı asıldı.

 

Editör: TE Bilişim