Organ Bağışı Haftası dolayısıyla vatandaşlara organ bağış çağrısında bulunan Hatipsoylu,"Yaşam umudunu kaybetmekte olan binlerce hasta için yeni umut pencereleri açmak üzere başta tüm sağlık çalışanları ve halkı organ bağışı konusunda duyarlı olmaya ve organ bağışı yapmaya davet ediyoruz." dedi.

Türkiye'de organ bağışı sayısının az olmasının önemli sebebinin yanlış bilgi, ön yargı ve korkudan kaynaklandığını belirten Hatipsoylu, şunları kaydetti:

"Son yıllarda organ naklinde gelinen noktaya bakıldığında ilçemiz Kahramanmaraş genelinde birinci sıradadır. Dünyada ve ülkemizde organ bağışının, umut bekleyen hastalara binaen yetersiz olduğu, toplumun bu konuda bilgilendirilmesi ve organ bağışına teşvik edilmesi için çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Afşin İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak çeşitli alanlara açtığımız stantlarda, dağıtılan broşürlerde ve genellikle halkın yoğun olduğu bölgelerde asılan afişlerde vatandaşların organ bağışına teşvik edilmesi ve bilgilendirilmesi amacıyla hizmetler vermekteyiz."

Editör: TE Bilişim