Aslen Afşin'e bağlı Büyüktatlar Mahallesinden olup Balıkesir'de ikamet eden ve Balıkesir PTT Başmüdürü olarak görev yapan Derviş Gökdoğan,Kahramanmaraş Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne yazdığı dilekçe ile Büyüktatlar Mahallesinde bulunan Yalnız Ağaç Yaylasında ki Ardıç'ın Anıt Ağaç olarak tescil edilmesi için başvuru yaptı.

Kahramanmaraş Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne yazılan dilekçede "Ekteki fotoğrafta görülen Ardıç ağacı Afşin ilçemizin Büyüktatlar Mahallesi'nde Yalnız Ardıç Yaylası'nda bulunmaktadır. Bu yaylarının ismi söz konusu ağaçtan gelmektedir. Yalnız Ardıç Yaylası Eskiden 150 hanenin Yaylak olarak kullandığı bir bölgeydi. Söz konusu ağacın Bin  yılın üzerinde yaşının olduğu tahmin edilmekte ve bu ağacın bulunduğu bölgede Bunun dışında tek bir ağaç dahi bulunmamaktadır. Bu yöre ile ismi özdeşleşmiş olan ve zaman zaman kıymeti anlaşılmadığından zarar görme ihtimali olan Ardıç ağacının Anıt ağaç olarak tescil arz ederim" ifadeleri kullanıldı.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü konuyla ilgilendiğini ve en kısa sürede bölgeye ekip göndererek Ağacın yaşına ilişkin çalışma başlatacakları bilgisini verirken 1974 yılından bu yana Gurbette olan ve 5 yıldır da Balıkesir PTT Başmüdürlüğü görevinde bulunan hemşehrimiz Derviş Gökdoğan'ın doğduğu topraklara Vefa anlamında attığı bu adım hemşehrileri tarafından takdirle karşılandı.

Afşin’in vizyoner projesi ülke genelinde uygulamaya konuyor Afşin’in vizyoner projesi ülke genelinde uygulamaya konuyor

Editör: TE Bilişim