AK Parti Afşin İlçe Teşkilatına giden Mehmet Ali Taşkale, başvuru belgelerini İlçe Başkanı İsmail Safi'ye teslim etti. Ardından basın açıklaması yapan Taşkale, 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerinin ülkenin geleceği açısında önem arz ettiğini söyledi.

Afşin'de birlik ve beraberliği sağlayarak hizmet etmeyi istediğini söyleyen Afşin Belediyesi Başkanı Aday Adayı Taşkale, " 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak olan seçimler, ülkemiz için çok önem arz etmekte. 24 Haziran seçimlerinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın bizlere yüklemiş olduğu sorumluluk, vermiş olduğu görev seçimden olan memnuniyetsizliği inşallah bu seçimde daha ileriye gitmez eski günlere hep beraber isabetli adaylarla son bulur. Bu seçimin önemini şöyle anlatmak istiyorum sizlere.

31 Martta ki seçimler daha önce biliyorsunuz Adalet ve Kalkınma Partimizden, kimi gösterseniz aday, kim aday olsa o kazanır diye, hepimizi rehavete sürükleyen bir süreç vardı. İşte o rehavetin sonucu bugün geldiğimiz sonuçtur. İnşallah bu rehaveti genel merkezimizde görecek, bizlerde göreceğiz. Bu nedenlerle kendimi bir kez daha siz değerli Afşin halkına emanet etmek istiyorum. Biliyorum seçimler çok zor ama ben tecrübeliyim. Yaklaşık 4 veya 5 yıl sürede 3 defa da ilçe başkanlığı için aday oldum. İyi bir sonuç mu? Hayır. Ancak 5 veya 6 defa ilçe başkanının değişmesi Afşin’de AK Partiyi zor duruma soktu. İnşallah bu seçim bizim birlik ve beraberliğimizi arttırır. Ben veya başka biri olsun hiç önemli değil. Büyüklerimizden partimizin adayını belirleyecek ağabeylerimizden, milletvekillerimizden elini vicdanına koyup doğruyu bulmak için, hatırla gönülle oy verilip aday edilmesin. Her söze itimat ettiğimiz gibi sizlere de itibar ediyor ve inanıyorum. İnandığım içinde kendimi sizlere emanet ediyorum. İnşallah bu seçim Afşin’de güzel sonuçlar doğuracak. Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum." açıklamasında bulundu.

AK Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi ise konuşmasında, “Aday adaylığı sürecimiz hızlı bir şekilde devam ediyor. Bugün de çok kıymetli bir kardeşimizi karşınıza çıkardık. AK Partiden daha heyecanlı, daha yarışmacı bir parti yok. Şuan da Mehmet Taşkale kardeşimizle birlikte mevcut Belediye Başkan Aday Adayımız 6 oldu. Ben kendisine huzurlarınız da hayırlı olsun diyorum. Kendisine de hayırlısıysa rabbim nasip eylesin diyorum." dedi.

Taşkale'nin aday adaylığı başvurusuna, AK Parti Afşin İlçe Kadın Kolları Başkanı Hidayet Çakmış, AK Parti Afşin İlçe Gençlik Kolları Başkanı Erkam Genç, partililer ile Taşkale'nin yakınları katıldı.