Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından uygulamaya konulan "Lider Çocuk Tarım Kampı" kapsamında, Ertuğrul Gazi İlkokulu'nda eğitim gören 36 öğrenciye, büyükbaş hayvancılık tesisleri, sera alanları gezdirilerek, tarım, hayvancılık ve yenilebilir yabani otlarla ilgili bilgi verdi.

Etkinlik kapsamında Afşin'de faaliyet gösteren bir süt çiftliğine gezi düzenleyen öğrenciler, sütün ineklerden sağılmasından sofraya ulaşana kadar geçen süreci öğrendi.

Öğrencilere ilk olarak kurumu tanıttıklarını ifade eden Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt, şöyle konuştu:

"Öğrencilerimizle birlikte lider çocuk tarım kampını gerçekleştiriyoruz. Etkinliğimizin ikinci gününde öğrencilerimiz ve öğretmenlerimizle birlikte ilçemizdeki süt çiftliğini ziyaret ederek, sütün nasıl sağıldığını hangi aşamalardan geçtiğini ve sofralarımıza kadar nasıl gediğini gösterdik. Bu kamp ile öğrencilerimize tarımı, hayvancılığı sevdirmek, günlük olarak tükettiğimiz ürünlerin nereden ve hangi şartlarda oluştuğunu göstermek istedik."

Süt çiftliğini ziyaret ettikleri için mutlu olduklarını dile getiren 4. sınıf öğrencisi İpek Kösebalaban, "İneklerin nasıl bir ortamda yaşadıklarını, yavrularını ve sütün nasıl sağıldığını gördük. Evlerimize gelen sütün buralardan geçerek geldiğini öğrendik." diye konuştu.

Editör: TE Bilişim