Afşin Kaymakamlığı Konferans Salonunda, Afşin Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Afşin İmam Hatip Ortaokulu  tarafından düzenlenen anma etkinliğinde öğrencilerin hazırladığı oratoryo, Mehmet Akif Ersoy'un hayatını anlatan sinevizyon gösterimi sunuldu, şiirler okundu ve tiyatro sahnelendi.

Okul Müdürü Ahmet Doğan, törende yaptığı konuşmada, İstiklal Marşı'nın yazılma süreci İstiklal Şairi Mehmet Akif Ersoy'un hayatı hakkında bilgi verdi.

İstiklal Marşı'nın 12 Mart 1921'de Türkiye Büyük Millet Meclisince milli marş olarak kabul edildiğini hatırlatan Doğan, şunları kaydetti:

"Mehmet Akif'i uzaktan gören ondaki incelikleri fark edemez. Akif detaylarda gizli, derin bir insandır. Ersoy'u samimi, sahici kişiliği, tertemiz ahlakı, mütevazılığı, ahde vefası ve dinine, milletine sadakati İstiklal Marşı'nda tecessüm eden Akif'in bu mirasını gelecek nesillere aktarmanın, onun düşünce ve ideallerini yaşatmanın en büyük vazife olduğunu idrakinde olmamız gerekir."  

Etkinlikte, resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi. 

Programa, Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Hasan Akdemir, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Rıdvan Tuncer, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Bahadır Taphasan ve öğrenciler katıldı.

Editör: TE Bilişim