Etkinliğe Afşin İlçe Kaymakamı Ahmet Can Pınar ve Ailesi, İlçe Jandarma Komutanı J.Yüzbaşı İsmail Serhat Çakar ve Ailesi,Afşin İlçe Halk Kütüphanesi Müdürü Tuğçe Güler, Kahramanmaraş Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne bağlı ekipler,Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can,Afşin Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Mehmet Yaşar Polat, Kahramanmaraş Dağ Arslanları Kondisyon Başkanı Hikmet Besni ve ekibi,Göksun Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Başkanı Ömür Nuri Çiçek ve ekibi, TEMA Vakfı Elbistan İlçe Temsilcisi Fatma Doğuç, Afşin Eshab-ı Kehf Gönül Elçileri Derneği (GÖNÜLDER) Başkanı Hüseyin Bozkurt ve Dernek üyeleri,Afşin Halk Ozanları Derneği Başkanı Ahmet Karakaya ve Dernek üyeleri,Afşin Sanayici ve Esnaflar Derneği (SES-DER) Başkanı Mehmet Meşe ve Dernek üyeleri,Afşin İş Kadınları Derneği (AFİKAD) Başkanı Selma Özdemir ve Dernek üyeleri,Afşin Doğa Grubu Platformu Başkanı Yalçın Çelebipekin ve Grup üyeleri, Alperen Ocakları Afşin İlçe Başkanı Uğur Kayagil ve Ailesi, Tanır Mahallesi Muhtarı İbrahim Kanza, Afşinbey İlkokulu 4/A Sınıfı Öğretmen ve Öğrencileri ve çok sayıda davetli katıldı.

İlk olarak Tanır Mahallesinde bulunan Ayrandede Şelalesine gelen ekipler burada Ayrandede şelalesinin güzelliğine şahit oldular. Ayrandede Şelalesinde bulunan Dev Türk Bayrağını İstiklal Marşı eşliğinde yenileyen ekipler burada toplu fotoğraf çektirdiler.

Daha sonra Hurman Çayı üzerinde bulunan Söğüt Köprüye hareket eden ekipler araçlarla, yürüyerek ve koşarak yaklaşık 5 kilometrelik mesafeyi katederek Söğüt Köprü yaylasına geldiler.

Jandarma ekiplerinin güvenlik önlemleri altında Ters Lalelerin bulunduğu alana yürüyen ekipler burada Ters Lalelerin hüzünlü anlarına şahitlik ettiler.

Burada bir açıklama yapan GÖNÜLDER Başkanı Hüseyin Bozkurt, Ters Laleler bizim yöremizin en büyük doğal güzelliğidir dedi.

Bu güzelliğin burada ki varlığına dikkat çeken GÖNÜLDER Başkanı Hüseyin Bozkurt; son zamanlarda Ters Laleleri söküp götürerek zarar verenlere karşılık, bilinçli ve nesli tükenmekte olan bu endemik bitkiye değer veren insanlarla Ters Laleleri ziyarete geldik. İnşaallah tohuma geçtiği anda gelip bu güzelim bitkinin tohumlarını toplayarak birçok yere ekmeyi planlıyoruz dedi.

Yaklaşık 1,5 saat süren Ters Lale ziyaretinin ardından Söğüt Köprü yaylasına gelen ekipler burada yemekli etkinliğe katıldılar. Afşin Halk Ozanları Derneği üyeleri burada katılımcılara Türkü ziyafeti verdi.