Zonguldak Alaplı ilçesine bağlı Osmanlı köyü mevkisinde iki bin metrekarelik arsa satın alan Ferhat Erdoğan, kurduğu örnek bahçe ile ilçede ’yetişmez’ denilen ceviz fidanı yetiştirmeye başladı.

Emekli olduktan sonra örnek bahçe kurarak ceviz ve fidan yetiştirme hayali kurduğunu anlatan Erdoğan, satın aldığı arsada da hayalini gerçekleştirdiğini ifade etti. Erdoğan, dere kenarındaki havuzlarda da alabalık yetiştirmeyi planladığını vurguladı, Gençleri vakitleri boşa geçirmek yerine tarla bahçelerine sahip çıkmaya davet eden Erdoğan, şunları söyledi:

“Belki ilçemizin iklim şartları bazı meyve ve sebzeleri yetiştirmeye müsait değil. Ama yetişebilen birçok meyve ve sebze var. Bu iklimde ince kabuklu yerli ceviz ırkı neredeyse yok olmak üzere. Osmanlı Köyü mevkisinde almış olduğum dere kenarındaki bu yerde ırkı yok olmak üzere olan yerli cevizi, tohumlarını plastik kaplara ekerek fidan yetiştiriciliğini yapmaya başladım. Yüreği çiftçilikle dolu 65 yaşında emekli olarak toprakla uğraşmayı çok seviyorum. Satın aldığım dere kenarındaki bu yerde ayrıca havuzları yaparak alabalık yetiştiriciliği yapmayı düşünüyorum. Daha ileri ki zamanlarda da burada balık restoranı inşa ederek yetiştirdiğim balıkları restoranımızda halkımızın damak zevkini sunmak istiyorum. Yaklaşık bir yıl içinde hem ceviz hemde alabalık yetiştiriciliğini hayata geçirmeyi planlıyorum."