Antalya’da yapılan Sanda ve Talolu Şehit Mehmet Oğuz Kılınç Türkiye Wushu Şampiyonasında Uşaklı sporcular gençlerde 2 altın ve 1 bronz madalya kazandı. Sporcular Avrupa ve Balkan Şampiyonalarında Türkiye’yi temsil edecek. Bir yıl önce kilo vermek için Wushu’ya başlayan Hasret Kaya da birincilik kürsüsüne ismini yazdırdı.

Uşak Şampiyon Spor Kulübü katıldığı Wushu Şampiyonalarından boş dönmüyor. Bu yıl Antalya’da düzenlenen Türkiye Şampiyonasında 80 Kg’da mücadele eden Mert Karamık Türkiye 3.sü olurken Hasret Kaya 76 kilo bayan alt genç kategorisinde, geçen yıl Türkiye 2. si olan Hatice Arslan da Sanda kategorisi 48 kiloda Türkiye Şampiyonu oldu.

Atabey Temel Lisesi 11. sınıf öğrencisi olan Karamık ilk önce Türkiye Şampiyonu sonra Dünya Şampiyonu olmak için çalışacağını söyledi. Karamık;" Hocalarımı çok seviyorum, bu kulübe gelmemin ve devam etmemin sebebi hocalarım, özellikle Savcı Hocam. Sporu sevdiriyorlar sağ olsunlar" şeklinde konuştu.

Uşak Spor Lisesi 9. sınıf öğrencisi olan Hasret Kaya bir yıldır Wushu yapıyor, 76 kilo bayan alt genç kategorisinde Türkiye Şampiyonu olan Kaya konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı ; " Wushu ’yu çok seviyorum İnşallah bundan sonra ülkemizi Avrupa’da temsil edeceğiz. Hocalarımı çok seviyorum, Savcı Hocamın çok desteği oldu. Ben buraya kilo vermek için gelmiştim ama beni boksa yöneltti ve başarılı oldum."

Uşak İzzettin Çalışlar Lisesi 11. sınıf öğrencisi Hatice Arslan da Şampiyonada Uşak’ı biricilik kürsüsüne çıkaran diğer isim oldu. İki yıldır bu sporu yapan Arslan geçen yıl Türkiye 2. olmuştu. Sanda kategorisinde 48 kiloda birinci olan Arslan şunları söyledi; " Wushu güzel bir spor güreş ağırlıklı. Bizim de güreş hocalarımız var, bize çok yardımcı oluyorlar onlara teşekkür ediyorum"

"Bizim spor faaliyetlerimizin amacı tabi Şampiyon olmaları çok güzel bir şey ama öncelikle hedefimiz bu gençleri topluma kazandırmak." diyen Antrenör Savcı Göktaş, gençlerin Uyuşturucu ve diğer kötü alışkanlıklardan spor yaparak korunabileceğine değindi. Göktaş; " Özellikle burudan büyüklerimize seslenmek istiyorum. Bu çocukların ellerinden tutulup topluma kazandırılmaları gerekiyor. Biz bireysel olarak bunu yapmaya çalışıyoruz ama ne kadar yapabiliyoruz? Özellikle büyüklerimizden bunu rica ediyoruz. Gençlerimizin spora yönlendirilmesini istiyoruz. Sporcularımızdan Hatice Arslan 48 kiloda Türkiye Şampiyonu oldu. Final maçını bile üstün bir başarıyla nakavt ederek aldı. Allah nasip ederse Hatice Arslan’ı Avrupa Şampiyonasına gönderceğiz, diğer çocuklarımızda inşallah Balkan Şampiyonasına gidecek" dedi.

Sporcuda karakter ve kişilik olduktan sonra mutlaka arkasından başarının geleceğini vurgulayan Göktaş; "Burada birbirine karşı sevgi, saygı, sevgi paylaştıkça güzelleşir, birbirine sahip çıkma, birbirini kırmama, biz bunları öğretmeye çalışıyoruz. Çünkü bizden sonraki bayrağı onlar taşıyacak. Tabi bu bayrağı taşıyacak kişinin de karakterli, saygılı, devletini milletini seven biri olması lazım. Burada bunu aşılamaya çalışıyoruz. Çocuklarımız salona geldiğinde ilk önce ’Selamün Aleyküm’ der, aşağıya indiği zaman çalıştırıcı ordaysa gelir ilk önce bayrağına selam verir ondan sonra hocasına selam verir ondan sonra arkadaşlarına verir. Öncelikle millet ve vatan sevgisini aşılamaya çalışıyoruz, sevgi zaten en büyük silahtır, başarıyı sevgi getiriyor" şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim