Polis Akademisi Öğretim Üyesi, Uluslararası İlişkiler ve Ortadoğu Uzmanı Prof. Dr. Mehmet Şahin'in katılımıyla   konulu konferans gerçekleştirildi.

Türkoğlu Misak-ı Milli Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansa, Kahramanmaraş AK Parti Milletvekili İmran Kılıç, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Rektörü Durmuş Deveci, , Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş, İlçe Jandarma Komutanı Ümit Karademir, kamu kurum müdürleri ve sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Programda konuşma yapan Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş ; “Günün anlam ve önemi ile ilgilide Türkiye de ve bölgede çok gelişmiş bir isim Prof. Dr. Mehmet Şahin Hocamı siz değerli vatandaşlarımıza konferans vermek üzere Türkoğlu Belediyesi olarak getirdik.

Amacımız Büyükşehir Belediye Başkanımızla birlikte, her zaman söylediğimiz gibi Türkoğlu Kahramanmaraş’a en yakın ilçe olmakla birlikte hem yatırım noktasında, hem de kültürel etkinlikler noktasında en çok payı alan ilçelerden bir tanesidir.

Şuanda hükümetimiz yaptığı yatırımlar, Büyükşehir Belediyemizin yaptığı yatırımlar ve ilçe belediyemizin yaptığı yatırımlarla beraber yaklaşık eski parayla 1 katrilyonluk ilçemize yatırım yapılmakta. Bu yatırımlarla Türkoğlu’muz yaşanabilir bir ilçe hale geldi. Koşmaya başladı. İnşallah önümüzdeki yıllık süreç içerisindeki Türkoğlu’muzun nüfusu da artacaktır.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Fatih Mehmet Erkoç’a sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Mehmet Şahin hocamın buraya gelmesinde bizden fikirlerini esirgemeyen Tarih Kültür Turizm Platformu Başkanı Ahmet Tolutek Başkanıma da yine sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum. Bizleri kırmayarak gelen Dış Politikası ve Bölgesel Gelişmelerde bilgiler verecek olan Prof. Dr. Mehmet Şahin Hocama da teşekkür ediyorum, hepinize saygı ve sevgilerimi sunuyorum” dedi.

Program; Belediye Başkanı Osman Okumuş’un Plaket ve hediye taktimi ile sona erdi.