Av. Mustafa Taşhan; “30 yıllık siyasi hayatımız 15 yaşından beri bu siyasetin içindeyiz. Vakıf, dernek, parti vb. partilerde her türlü görevlerde bulunduk. İlçe başkanlığı yaptık.  Ve belediye başkanlığı yaptık ve aynı zamanda 26 yıllıkta hukukçuluğumuz, avukatlığımız var önümüzdeki dönemde icraata yön verecek olan yasama çalışması yapılacaktır. Yasama çalışması ancak ve ancak tecrübeyle olur arkadaşlar. Evet, tevazu sahibiyiz. Ama gerçekleri de söylemekten çekinmeyeceğiz.” Dedi.

Türkoğlu eski Belediye Başkanı Av. Mustafa Taşhan, Ak Parti Kahramanmaraş Milletvekili Aday Adaylığı müracaatında bulundu. Adaylık başvuru formunu Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Seçim İşleri Başkanı Necmettin Sertpolat’a teslim eden Taşhan yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı “Niçin AK Parti? Dünya mazlumlarının mağdur olan insanların Müslümanların geleceği için ve şu an için ak parti Türkiye’nin dünya üzerindeki yerini daha iyi noktalara getirmek için Ak Parti.

Kahramanmaraş’ımızın Türkiye’ de parlayan bir yıldız olması için Ak Parti. Türkoğlu’muzun Kahramanmaraş’ımızın içerisinde gözde yaşanılacak bir yer olması için Ak Parti bu söylediklerimin bir çoğunluğu 16 yıldan beri Türkiye’de Kahramanmaraş’ta ve Türkoğlu’nda gerçekleşmiş durumda geçmişi hepimiz beraber yaşadık. Biz adeta o günleri sizlerle beraber emekleyerek, yürüyerek, koşarak heyecan duyarak birlikte yaşadık. Üzüldüğümüz ve sevindiğimiz günler oldu. Ama her zaman üzüldüysek de sevindiysek de beraber sevindik.

Özel de Türkoğlu’na gelecek olursak gerek geçmiş siyasi dönemlerde vermiş olduğu destek ve ilgi alaka ve gerekse Ak Parti döneminde Ak Partiye vermiş olduğu destek ilgi alaka hem Türkiye’min hem Kahramanmaraş’ımızın malumudur. Malum olanı ilan etmeye gerek yok.

 Her seçimde ilçemiz üzerine düşeni yapmış ve önümüzde ki seçimlerde de üzerine düşeni yapacaktır. Şimdi ise biz de Ak Partimizden kendi evimizden kendi bağımızdan bir beklentimiz var. Bu beklentimiz bu sefer Türkoğluna mutlaka bir vekil adaylığının verilmesi. Bugün Mustafa Taşhan aday değil bugün Türkoğlu aday bugün Türkoğlulun bu heyecanı bu coşkusu bu adaylığı göstermektedir. Öyleyse bende inanıyorum ki partimizde Türkoğluna bir vekillik şansı verecektir. Burası bizim evimizdir biz her halükarda bu evimize sahip çıkacağız. Bundan önce nasıl sahip çıktıysak bundan sonrada aynı şekilde sahip çıkacağız.

 Türkoğlu’nda yapılan Ak Partimizin hizmetleri sadece bir ilçeyi ilgilendiren hizmetler değil. Bir organize sanayi bugün Kahramanmaraş’ta merkezdeki organize sanayiden sonra ikincisi Türkoğlu’nda kurulmuş. Ne zaman Ak Parti döneminde ne zaman bizlerin sizlerin belediye başkanlığı döneminde aynı şekilde Türkiye’de 8 tane olan lojistiğin 9.su türkoğluna açılmış. Bu bir ilçeye yönelik bir hizmet değil. Bu ülkemize, memleketimize yönelik bir hizmet. Elbette bütün bu hizmetler kendiliğinden gelmedi. Çabayla sizlerin dua ve destekleriyle geldi. Ak Partimizin de destekleriyle geldi. Aynı şekilde gerek ilçemize gerekse memleketimize hizmet etmek için çabalayacağız. Ve bunun için aday olduk.

Neden aday olduk? 30 yıllık siyasi hayatımız 15 yaşından beri bu siyasetin içindeyiz. Vakıf, dernek, parti vb. partilerde her türlü görevlerde bulunduk. İlçe başkanlığı yaptık.  Ve belediye başkanlığı yaptık ve aynı zamanda 26 yıllıkta hukukçuluğumuz, avukatlığımız var önümüzdeki dönemde icraata yön verecek olan yasama çalışması yapılacaktır. Yasama çalışması ancak ve ancak tecrübeyle olur arkadaşlar. Evet, tevazu sahibiyiz. Ama gerçekleri de söylemekten çekinmeyeceğiz.

Bugün İngiltere de yazılı hukuk yok. Oradaki hukuk tamimiyle insanların arasındaki ilişkilerden gelişmiş bir hukuk. Mecliste bu yasalar çıkarken mutlaka tecrübe gerekir. İşte hepimizi ilgilendiren aksaklık ve güzelliklerde mutlaka bir katkımız ve sözümüz olacaktır. Bunun için aday olduk diyorum. Gayret bizden, destek sizden, takdirde rabbimdendir. Hepinizin duasını bekliyorum.”