Sonrasında ise ilçede yapılan Marka projelerinden olan ve yapımı devam eden Kent Meydanı, şelale, İmalı Deresi etrafındaki yürüyüş ve bisiklet yolunun yanı sıra Binicilik ve Okçuluk Eğitim Merkezinde incelemelerde bulunarak bilgiler aldı.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Türkoğlu Belediye Başkanı Osman Okumuş; “ İçişleri Komisyon Başkanı ve aynı zamanda Milletvekilim Celalettin Güvençle birlikte ilçemizde yapılan çalışmaları birlikte gezdik. Kendisi bize şevk verdi. Bundan sonra ilçemize yapılacak, yatırımlar noktasında her zaman olduğu gibi, bundan sonrada yardımcı olacağını söyledi.

Burada çok güzel bir güzergahta, Türkoğlu vatandaşlarımızın rahatça gezebileceği, yaşayabileceği, vakit geçirebileceği bir yaşam alanları oluşturmaya çalıştık. Öncelikli olarak yeni belediye binamızı bitirdik, hemen yanında Binicilik ve Okçuluk Eğitim Merkezi ve eski belediye binamıza kadar, İmalı Çayı rekreasyon projesini bitirdik.

Eski belediye binamız, kaymakamlık lojmanı, adliye lojmanı ve yaklaşık 90 tane işyerinin kentsel dönüşümden dolayı yıkımı gerçekleşti. Alt yapı hizmetleri bitirildi. İnşallah önümüzdeki 4 aylık süreçte En büyük projemiz olan Türkoğlu Kent Meydanını Türkoğlu’ lu vatandaşlarımızın hizmetine açacağız. 

Türkoğlu Kahramanmaraş’ımıza en yakın olması nedeniyle, inşallah önü açık, sanayisiyle, tarımıyla ve  hayvancılığıyla güzel bir ilçe olma yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Buradaki başarının sırrı ilçe başkanımızla buradaki sivil toplum kuruluşlarımızla, özellikle her zaman Türkoğlu’nu ziyaret eden, seven, destekleyen İçişleri Komisyon Başkanımız Sayın Celalettin Güvenç’e, Milletvekillerimize, Büyükşehir Belediye Başkanımıza ve İl Başkanımıza da teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi

İçişleri Komisyon Başkanı ve aynı zamanda Milletvekili Celalettin Güvenç ise; “Türkoğlu’nun çok Değerli Belediye Başkanı, Değerli Kardeşimiz, Osman Okumuş’ a tebriklerimi, teşekkürlerimi iletiyorum. Türkoğlu halkı adına, şehrimiz adına, bir dönemde yapılamayacak kadar çok işi yapmanın, başarmanın huzuru içerisindeyiz.

İmalı Deresi rekreasyon projesi bitmiş, 3 km’den fazla bir yürüyüş parkuru ve bu parkurun etrafında çocuk oyun alanları, oturma bölümleri, yazın Türkoğlu halkının, hatta Kahramanmaraş halkının gelip rahatlıkla istirahat edebileceği, dinlenebileceği alanlar ihdas ediyor. İmara son derece dikkat ediyor. Başkanımız 400’den fazla vatandaşımıza ait evin boyanmasını, badana edilmesini, bodrum evi gibi yapılmasını sağlamış. Görünen o ki Haziran ayında bu meydanı çok dikkat çekecek.  Türkoğlulara hayırlı olsun diyorum.

Geniş bir park alanı mevcut, Kaymakamlığımız yıkılmış olacak zaten, yeni hükümet konağı yapılıyor. Şuanda belediye hizmet binamız bitmiş, inşallah adliye sarayını da bu yıl başlattırabilirsek Türkoğlu’nun bir eksiği kalmıyor. Türkoğlu hemşerilerimize hayırlı olsun. Teşkilatlarımızla, İlçe Başkanımızla, Vekillerimizle ve Hükümetimizle Başkanımız sırt sırta vererek bu hizmetleri üretiyor. Ama tabiki aslan payı icraatın başı olan halkın seçtiği Belediye Başkanındır. Allah hayırlı eylesin bu ülkeye hizmet eden taşı taş üstüne koyan herkese Allah razı olsun diyorum. Allah yolumuzu açık etsin inşallah.” Diyerek konuştu.