15 Temmuz darbe girişiminin ikinci yılına girilirken TRT Diyanet'in geçen ay skandal bir yayına imza attığı ortaya çıktı. TRT Diyanet'te, Gülen Cemaatinin bir numaralı ismi Fethullah Gülen'in güftesini yaptığı "Bulanlar Hakkı Buldu" isimli eseri sahnelendi ve 22 Haziran'daki bu yayında Gülen'in ismi de açıkça ekranda yer aldı.

"KRİPTOLAR İŞ BAŞINDA"

CHP'nin RTÜK Üst Kurul üyesi İlhan Taşcı, "Kripto FETÖ'cüler iş başında" derken skandal yayın hakkında şunları söyledi:

"DURUM ÇOK VAHİM"

"TRT ile sözleşme yaparak yayın yapan bir televizyon kurumu. Amacı da halkı dini konularda bilgilendirmek. Söz konusu 22 Haziran tarihli kayda baktığımızda ise tablo oldukça vahim.

"KİMDEN GÜÇ ALIYORLAR"

Görünün o ki FETÖ Pensilvanya'da firarda, güftesi Diyanet'in kanalında. Neredeyse her gün operasyon düzenlenirken, nasıl oluyor da TRT Diyanet kanalında Fethullah Gülen'in güftesi yayınlanabiliyor. Hem de darbe girişiminin seneyi devriyesinde. Kimden güç alıp bu yayına cesaret ediyorlar?"

DİYANET'TEN AÇIKLAMA: GÖREVLERİNE SON VERDİK

Diyanet İşleri Başkanlığı konuyla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, sorumlu olan şahsın görevine son verildiği belirtilerek soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.

Diyanet'ten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Bugün bazı medya organlarında TRT Diyanet ile ilgili yer alan haberlere ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılması uygun görülmüştür.

2012 yılı arşivlerinde yer alan "Ahmet Hatipoğlu ile Tasavvuf Musikisi" programının TRT Diyanet ekranında 22.06.2018 tarihinde yayınlandığı ve yayın esnasında bestesi Devlet Musikisi Tasavvuf Müziği Korosu Şefi Ahmet Hatipoğlu'na ait olan bir eserin güftesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması elebaşı Fethullah Gülen'in isminin geçtiği fark edilmiştir.

"YANLIŞIN GEREKÇESİ OLAMAZ"

Gerekçesi her ne olursa olsun, böyle bir yanlışı tasvip etmek kesinlikle mümkün değildir. Bu nedenle Başkanlığımız tarafından söz konusu programla ilgili ihmalde kasıt ihtimalinin bulunup bulunmadığını tespit etmek üzere derhal harekete geçilmiş, 23.06.2018 tarihinde yayından sorumlu personel hakkında idari soruşturma ivedilikle başlatılmıştır.

"MÜCADELE KESİNTİSİZ SÜRÜYOR"

İdari soruşturma neticesinde, sorumluluğu tespit edilen personelin görevine son verilmiş olup adli soruşturma süreci devam etmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı, din istismarı konusunda milletimizi bilinçlendirmeyi ve hain terör örgütü FETÖ ile mücadeleyi kesintisiz sürdürmektedir."

Editör: TE Bilişim