CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, CHP Aydın İl Başkanlığı'nın Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen olağan kongresinde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin olağanüstü bir dönemden geçtiğini söyledi.

Türkiye'de hukukun, adaletin, insan hakları ve mülkiyet hakkının güvence altında olmadığını iddia eden Tezcan, CHP olarak 2 bin lira asgari ücret önerisinde bulunduklarını ancak AK Parti hükümetinin bin 600 lira verdiğini kaydetti.

Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın görevden alınmasına ilişkin, CHP'li belediye başkanlarına operasyon yapıldığını ileri süren Tezcan, "Belediye başkanlarımızın verilmeyecek bir hesabı yoktur. Belediye başkanlarını görevden almak halkın iradesine kumpas kurmaktır." dedi.

AK Parti iktidarının faiz ve ithalat lobisine teslim olduğunu öne süren Tezcan, et ve zeytinyağı ithal edilmesi konusundaki girişimlerin yerli üreticiye darbe vuracağını savundu.

Oylama öncesi tartışma

Aydın İl Kongresi'nde konuşmaların ardından 637 delege, Ali Çankır başkanlığındaki tek listeyle gidilen seçimde yeni yönetimi belirlemek üzere sandık başına gitti.

Oylama öncesi yönetim için önerilecek listelerin blok veya çarşaf liste olması konusunda tartışma yaşandı. Delegelerin çoğunluğunun oyuyla blok listede karar kılındı.