Tunceli'nin Pertek ilçesinde, ev hanımlarının istihdam edilip üretime katkı sağlamaları amacıyla başlatılan bakır işlemeciliği kursuna katılan kadınlar, hem bakıra hayat veriyor hem de geçimlerini sağlıyor.

Pertek ilçesinde, Tunceli Valiliği, kaymakamlık, belediye ve çeşitli kurumların desteğiyle 2,5 yıl önce hayata geçirilen bakır işleme kursuna katılan ev hanımları, el emeği, göz nuru ve büyük sabırla bakır ürünler yapıyor.

Tunceli Valiliği ve çeşitli kurumlardan aldıkları siparişleri yetiştirmek için çalışmalarına aralıksız devam eden ev hanımları, ürettikleri ile hem ailelerine hem de ilçeye ekonomik açıdan katkı sağlıyor, bakıra hayat vererek ilçenin tanıtımına öncülük ediyor.

Kurs hocası Nazım Civan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2,5 yıldır süren kursa katılan ev kadınlarının bakır işlemeciliğini zorlu bir eğitimden geçerek öğrendiğini ve üretime dahil olduğunu söyledi.

Kursun bir dönem İŞKUR ardından da SODES projeleri kapsamında yürütüldüğünü ifade eden Civan, "Kursta, kadınlara sosyal bir faaliyet oluşturup evlerine kazanç sağlamalarını, evde boş durmaktansa iyi vakit geçirmelerini amaçlıyoruz. Bu kurs ev hanımları için de iyi oldu, çok güzel ürünler yapıyorlar." dedi.

Civan, birçok ilde bakır işlemeciliği kurslarında hocalık yaptığını, son olarak Pertek'teki kursta eğitim verdiğini anlatarak, şu bilgileri aktardı:

"Pertek'in hanımları gerçekten çok yetenekli. Şu anda da sipariş bekliyoruz. Sayın Tunceli Valimiz Tuncay Sonel bize yeterince destek veriyor zaten, sağ olsun, Allah razı olsun. Tunceli'den kursumuza her türlü destek ve sipariş bekliyoruz. Yaptığımız ürünlerde iddialıyız, özel siparişler de alıyoruz, kadınlarımıza güveniyorum. Çalışmaya devam ediyoruz." 

Editör: TE Bilişim