Bir kafede düzenlenen toplantıda, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınlarıyla Mücadele Şube Müdürü Muzaffer Ketmen, bölgedeki orman yangınları hakkında sunum gerçekleştirdi.

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü bünyesinde 520 işçi, 49 arazöz, 18 su tankeri, 29 ilk müdahale aracı, 8 dozer, 5 greyder ve 5 treylerin kara gücünü oluşturduğunu belirten Altıntaş, "Arsuz, Dörtyol'da konuşlanan 2 su atma özelliği taşıyan helikopter ile Adana'da konuşlanan 1 amfihik uçak da yangınlarla mücadelede hava gücünü oluşturuyor. Tutulan kayıtlara göre bölgemizde, yılda ortalama 200 yangın çıkıyor, ayrıca yaklaşık 250 kadar da bağ, bahçe, kırsal alan yangınına müdahale ettik." dedi.

Altıntaş, yangınlarda ortalama yılda150-200 hektar ormanlık alanının zarar gördüğünü söyledi.

Hatay genelinde ise 2017 yılında 126 yangın çıktığını aktaran Altıntaş, "Bu yangınlarda 206 hektar alan zarar gördü. Yangınların yüzde 80'i 11.00-20.00 saatleri arasında çıkmaktadır. Bölgemizdeki yangınların yüzde 94'ü insan faktörlü." dedi. 

Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü olarak tüm birimlerle yangın sezonuna yönelik hazırlıklarını tamamladıklarını kaydeden Altıntaş, ihbarların önemli olduğuna vurgu yaparak vatandaşlardan, gördükleri en ufak dumanı dahi 112 Acil Çağrı Merkezine bildirmelerini istedi.

Altıntaş ayrıca en çok yangınların temmuz, ağustos, eylül aylarında yaşandığına dikkat çekerek, yanan alanların da ağaçlandırıldığını sözlerine ekledi.