Kahramanmaraş Milliyetçi Hareket Partisi Genişletilmiş İl İstişare Toplantısını Gerçekleştirirken Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor bazı açıklamalarda bulundu.

Tor, ''Milliyetçi Hareket Partisi olarak her zaman taşeron düzenin çağ dışı ve köle düzeni olduğunu belirttik.Kamu İktisadi Teşebbüsü'nde çalışan taşeron işçilerin kadro hakkından faydalanması gerektiğini her zaman dile getirdik, "Afşin'imizdeki santralde çalışan taşeron işçilerimiz kadro düzenlemesinden faydalanamadı.

Yasa düzenlenirken KİT'lerin düzenlemeden faydalanmayacağı ve yaklaşık 40 bin kişinin mağdur edileceği bilgisini aldık. Milliyetçi Hareket Partisi olarak KİT'lerde çalışan taşeron işçilerine de kadro verilmesini istediğimizi her zaman dile getirdik. KİT'lerde çalışanları bu düzenlemenin dışında tutmak, başta anayasanın eşitlik ilkesine aykırı oldu. KİT'lerde çalışanların doğrudan üretim süreçlerinde yer alıyor. Biz hiçbir ayrım yapılmadan, tüm taşeron işçilerine kadro verilmesi gerektiğini, KİT'lerin ayrılmasının hak ve adalet, hakkaniyet ve ahlaka uygun olmayacağını düşünüyoruz.

Kitlerde çalışan taşeron işçilere haksızlık yapılmıştır.

"1 milyon kişiye kadro verildiği söyleniyor. 40 bin kişiye neden kadro verilmiyor. Bunları mecliste de dile getirdik. Fakat düzenleme meclise gelmeden onayladı. Meclis kapandığı gün Kanun Hükmünde Kararname ile işi oldubittiye getirdiler. Taşerona kadro AK Partinin isteği ile gelmedi. Taşeron düzenlemesi başta MHP olmak üzere muhalefetin baskısıyla geldi. AK Partinin bugüne kadarki seçim beyannamelerinin arasında taşeron ile alakalı bir düzenleme hiç olmadı. MHP olarak her beyannamemizde taşeron düzenin çağ dışı olduğunu belirterek taşeronlaşmanın bitirileceğini söyledik. Bizler asıl işi yapan KİT'lerde çalışan taşeron işçilerimizin kadro alması için elimizden gelen gayreti göstereceğiz."
MHP'nin, AK Parti'ye desteğinin farklı yorumlanmaması gerektiğini belirttik." Vatan ve millet konusunda, terör konusunda kim olursa olsun her zaman biz ona destek oluruz. Geçmişte olduğu gibi vatanımızın birliğini ve bütünlüğünü bozacak her türlü yapının ve oluşumun karşında olacağız. Birlik ve bütünlüğün olmadığı yerde hiçbir şey olmaz'' ifadelerine yer verdi.

 

HABER: ÖMER FARUK SALMAN

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, oturuyor, masa ve iç mekan