"Ayla" filmiyle hikayesi beyaz perdeye aktarılan Kore Gazisi Astsubay Süleyman Dilbirliği ile eşi Nimet Dilbirliği son yolculuklarına birlikte uğurlandı. Astsubay Dilbirliği ve eşi için düzenlenen askeri törene katılan yakınları gözyaşlarına boğuldu.

Ayla filminin yapımcısı Mustafa Uslu, Astsubay Süleyman Dilbirliği'nin tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. 
"Ayla" filmiyle hikayesi beyaz perdeye aktarılan Koreli Eunja Kim'in manevi babası Kore Gazisi Astsubay Süleyman Dilbirliği (91) ve eşi Nimet Dilbirliği (85) son yolculuklarına birlikte uğurlandı. 65 yıllık hayat arkadaşları için Üsküdar'da bulunan Büyük Selimiye Camii'nde askeri tören düzenlendi. İkindi namazına müteakip düzenlenen törene 1.Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Ayla filminin yapımcısı Mustafa Uslu, ayla filminde Astsubay Süleyman Dilbirliği'ni canlandıran İsmail Hacıoğlu, Ali Atay, Yavuz Karakaş, Kore Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu, gaziler ve sevenleri katıldı.
Astsubay Süleyman Dilbirliği ile eşi Nimet Dilbirliği'nin kızları Sabahat Dilbirliği taziyeleri kabul etti. Sabahat Dilbirliği'ne başsağlığı dileyen filmin yapımcısı Mustafa Uslu gözyaşlarına hakim olamadı. Uslu, Astsubay Dilbirliği ile eşinin tabutu başında uzun süre dua etti. Ardından Uslu, Astsubay Süleyman Dilbirliği'nin Türk Bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşlarına boğuldu.

Astsubay Dilbirliği'nin Türk Bayrağına sarılı tabutunu ve eşi Nimet Dilbirliği'nin tabutunu yan yana gören sevenleri duygusal anlar yaşadı.

Ali Atay, “Ona son zamanda müthiş bir hediye verdik bence. Filmi beraber izlemiş olmak benim hayatımda unutmayacağım bir an. Gerçekten bir film senaryosunun içinde bir film yaşıyoruz gibi hissediyoruz” şeklinde konuştu.
Ayla filminde Astsubay Süleyman Dilbirliği'ni canlandıran İsmail Hacıoğlu ise, “Söyleyecek fazla bir şey yok hepimizin başı sağolsun. Biz kocaman yürekli bir adamım kaybettik. Bütün ülkenin başı sağolsun” ifadelerini kullandı.
Yapılan duaların ardından cenaze namazı kılınarak helallik alındı. Ardından Astsubay Dilbirliği ve eşinin tabutu Karacaahmet Mezarlığına götürülmek üzere cenaze aracına yüklendi.

Editör: TE Bilişim