KAFUM'da düzenlenen programa Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, İl Emniyet Müdürü Doğan İnci, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ahmet Özdemir, Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel, Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Bilal Degbici, akademisyenler ile çiftçi vatandaşlar katıldı. Programda konuşma yapan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, ''Gerçekten bizim çok mutlu olduğumuz bir an, çok önemli bir icraat yaptığımız inanıyorum. Zeytin önemli bir bitkidir. Ülkelerin ekonomisi, ailelerin ekonomisi ve geleceğimiz için çok önemli bir üründür'' dedi.

Taleplerin Hepsini Karşıladık!

Büyükşehir belediyesi olarak bu konuda yapılan çalışmalara değinen Başkan Erkoç, ''O günkü dağıttıklarımızla ile beraber 350 bin adet zeytin fidesi dağıtmış olacağız. Kahramanmaraş’ımızda toplamda 2,5 ile 3 milyon civarında zeytin fidesi var. Her yıl bu dağıtımımız devam edecek. Gelecek yılda 150-200 bandında dağıtmaya devam edeceğiz. Hamdolsun bu yıl gelen taleplerin hepsini karşıladık.  Yüzde 60 Büyükşehir belediyemiz karşılamakta.  Yüzde 40'ta vatandaşımız karşılamakta olduğunu söyledi.

İspanya başta olmak üzere bazı Kuzey Afrika ülkelerinin zeytinden çok önemli gelir elde etmekte olduğunu belirten Erkoç, ''Bu ülkeler çok önemli derecede ihracat yapmaktadırlar. İnsan sağlığı açısından da zeytin çok önemlidir. Kutsal kitabımızda da bu meyveden bahsediliyor. Bizde inşallah Türkiye’nin ekonomisini güçlendirmek için bu konuda daha çok ihracat yapmak için insanlarımızın daha sağlıklı yaşaması için herkesin bahçesinde zeytin ağacı olsun istiyoruz.

Türkiye'de 6. Sıradayız!

Başkan Erkoç, zeytin yönünden Kahramanmaraş'ın Türkiye'de 6.sırada olduğunu belirterek, ''İnşallah biz onu ilk sıraya getirme gayret içerisindeyiz. Tabi hükümetimizde Kırsal Kalkınma Projeleriyle zeytinyağı fabrikalarına destek veriyor. Şuan itibarıyla Kahramanmaş’mız da yaklaşık 20 bin ton zeytinyağı kapasitesine ulaşıldı. Bu yeterli mi? Yeterli değil. İnşallah bu daha da artacak'' dedi.

Desteğimiz sadece zeytine değil diyerek, ''Ceviz ağacı dağıtıyoruz. Bunlar kalıcı endüstriyel bitkiler. Çilek fidesi dağıttık ve dağıtmaya devam ediyoruz. Kırsalda sulama kanalları yapıyoruz. İl genelinde inşallah bu sene nisan ayında biber fidesi dağıtacağız. 1,5 milyon adet elma fidesi dağıttık. Soğuk hava deposu yapıyoruz. Göksun’umuza Kahramanmaraş’ın en büyük soğuk hava deposu atmosing Basınçlı  yaklaşık 3 bin ton kapasiteli bir depo burası. Her alanda çalışmaya devam ediyoruz. Barajlarımızı tertemiz hala getirmek için arıtma tesisleri yapıyoruz. İnşallah bunla da barajlarımızdaki balıkçılık çok önemli derecede artacak. Balıkçılıkta Kahramanmaraş’ta önemli bir gelir haline geldi. Meralarla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Küçükbaş hayvancılığı güçlendirmek için meralara erişim inşallah daha da kolaylaştıracağız. Tarım İl müdürlüğümüzle beraber bu çalışmalarımız ve planlamalarımız devam ediyor. Kahramanmaraş’ın önemli bir kırsal nüfusu var. İnşallah şehrin alt yapısını ve üst yapısını buralardaki ekonomileride güçlendireceğiz.  Bence zeytin ağacı dikmek milli bir görev. Milli bir görevi yerine getiriyorsunuz. Sadece aile ekonominize değil Türkiye ekonomisine ve Kahramanmaraş Ekonomisine çok önemli bir katkıda bulunuyoruz'' dedi.

Başkan Fatih Mehmet Erkoç sözlerini şu şekilde tamamladı;

Cumartesi günü çok önemli bir misafirimiz var. Genel başkanımız Kahramanmaraş’ımıza teşrif edecekler.  Hemen terminal arkasında yeni yapılan spor komleksinde misafirimiz olacak. Sizleride buraya davet ediyorum. Başkomutanımızı Kahramanmaraş'a yakışır bir şekilde karşılayalım. Burada yaşanacak coşku ve heyecana hep beraber ortak olalım inşallah.

Refahin Yükselmesi Milli Hedeflerimiz Arasinda

Başkan Erkoç'tan sonra Kürsüye Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan gelerek, Zeytin'in öneminde değindi. Özkan, Kültürümüzde ve geleneğimizde önemli bir yeri olan zeytin, zeytin ağacının geliştirilmesi, ticaretinin yapılması şehrimiz adına önemli bir adım. Böylesine güzel bir icraatı hemşehrilerimize sunduğu için büyükşehir belediyemizi tebrik ediyorum'' dedi.

İnsanlarımızın refahının yükseltilmesi, milli hedeflerin arasında diyen Özkan, ''Devletimiz, hükümetimiz bu alanlarda aldığı kararlar ile kırsalda da yaşam kalitesini artırma stratejisini benimsemiş ve bunu uygulmak için her birimize belli görevler vermiştir.Alın teri ile çalışan çiftçilerimiz hem sanayinin lokomotifi hem de sermaye birikimi yaparak şehirdeki yaşam kalitesini kırsalda da sunmak adına sizler öncülük yaptınız. Bildiğimiz gibi Tarım Bakanlığımız başta olmak üzere bakanlıklarımız insanların sosyal refahını atırmak için eğitimden ulaşıma bütün alt yapı hizmetleri nitelikli bir şekilde katma değer oluşuturuluyor dedi ve insanlara bu hizmetlerin sunulmakta olduğunu söyledi.

İlimizde Belediyemiz Meslek kuruluşlarımız Gıda Tarım Bakanlığının ağırlıkta olduğu bir kırsal kalkınma yapıldığını anlatan Vali Özkan, ''Ulusal kırsal kalkınmada belirlenen hedefleri ilimizde ve mekansal olarak ilçelerimiz içinde kırsal kalkınma planı yaptık. Hangi faaliyet ve icraat, hangi öğün nerede yetiştirilir bunları tespit ettik belediyelerimiz ile projeleştirip bu imkanları çiftçilerimize sunuyoruz. Özellikle tarımsal sanayi alanında lokomotif görevi gören ceviz zeytin badem gibi ürünlerin kırsal alanda yayılmasını, çiftçilerimiz için önemli durumdadır.Kültürümüzün niteklikli bir parçası olan zeytin ve türevdeki ürünlerin sağlığımız ile ilgili alanda ve ekonomi alanında önemli yeri vardır. Küresel düzeyde de yeri büyüktür'' diyerek sözlerini tamamladı.

Vali Vahdettin Özkan'ın konuşmasını tamamlamasının ardından çiftçilere fide dağıtımları gerçekleştirildi.