Adana'da bir emekli bisikletini ön ve arka kamera, televizyon, 3 radyo, müzik seti, anons sistemi, hız göstergesi, çeşitli korna ve sirenler, led lambalar, pusula, fan ve onlarca çıkartmalarla donattı.

Adana'da emekli Hasan Alpay, sağlık sorunları nedeniyle kullanmaya başladığıbisikletini çok sayıda donanım, aksesuar ve çıkartmalarla süsleyerek farklı bir görünüme kavuşturdu.

2002 yılında emekli olmasının ardından hareketsizlik nedeniyle sağlığı bozulan 60 yaşındaki Alpay, gerek hareket etmek gerekse kendisine bir uğraş olması için bisiklet aldı.

Alpay bisikletine kamera, televizyon, anons sistemi, siren, korna, hoparlör, çeşitli göstergeler ve onlarca çıkartmalar taktı. Bu malzemeler ve çıkartmalar nedeniyle ebatları büyüyen rengarenk bir görünüm alan bisiklet, görenleri şaşırtıyor. Alpay, elektrik gerektiren aksesuar ve donanımlar için bisikletine bir de 12 voltluk akü taktırmış.

Alpay, zamanının büyük çoğunluğunu bisikletiyle geçirdiğini kaydetti. Bisikletine ilk olarak taktığı aksesuarın zil olduğunu, halihazırda 50'den fazla donanım, aksesuar olduğunu ifade eden Alpay, şöyle konuştu:

"Bisikletim benim için paha biçilmez. Üzerinde 50'den fazla aksesuar var. Arkada ve önde iki kamera, televizyon, 3 tane alarm, değişik sesler çıkartan korna, sirenler var. 5 metre Led lambaları, 3 radyosu, hoparlörler, hız ve kilometre göstergesi, 4 tane saat var. Nereden baksanız bu bisiklete 6-7 bin lira harcadım. Bisikletim 18 vites. Bisikletimin üzerindeki malzemeler kaliteli. Beni kavşaklarda ve yokuşlarda hiç yormuyor."

Bisikleti için 12 bin lira teklifi kabul etmedi

Alpay, bisikletini görenlerin çok şaşırdığını, gelip incelediklerini, sorular sorduklarını anlattı.

Bisikletine elektrik aksamı taktırmak için oto elektrik dükkanına gittiğinde aracını satın almak isteyenler çıktığını dile getiren Alpay, şunları söyledi:

"Almaya'dan geldiğini söyleyen üç kişi bisikletimi görünce 'Bu bisikletin ne işi var burada, bisiklet mi otomobil mi' dedi. Bisikletimi inceleyince şaşırdılar ve bana 8 bin lira teklif ettiler. Ben hiç bir şey demedim daha sonra da 10 bin lira ardından da 12 bin lira teklif ettiler. Ben de 15 yıllık emeğimi hiç bir şeye değişmeyeceğimi söyledim. Bazı manevi değerler trilyonlara değişilmez. Bu benim için bir cevher artık. Ölünceye kadar benimle arkadaş olacak. Bazı arkadaşlarım motosikletleriyle takas etmek istiyorlar ama veremeyeceğimi söylüyorum." 

Editör: TE Bilişim