"Şu an itibarıyla bu tehlike tamamen ortadan kaldırılmıştır"

Türk milletine ve milletin birlik ve beraberliğine saldıranların her zaman öncelikle TSK üzerinden bunu yapmaya çalıştıklarına dikkati çeken Milli Savunma Bakanı Canikli, "En son Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) de özellikle askeri eğitim kurumlarımız başta olmak üzere onların etkisiz hale getirilmesi, oraların kontrol altına alınarak FETÖ'ye mensup teröristler yetiştirilmesi için ciddi çalışmalar içinde olmuştur. Hamdolsun, şu an itibarıyla bu tehlike tamamen ortadan kaldırılmıştır." dedi.

FETÖ'nün, TSK'nin okullarındaki hain emellerine ulaşmadan bertaraf edildiğini belirten Canikli, şu anda bu milletin değerlerine ve inançlarına, cumhuriyete ve demokrasiye sadık, milleti her alanda temsil edebilecek komutanlar yetiştirmek üzere bu eğitimin verildiğini dile getirdi.

Canikli, 7 binden fazla askerin TSK'ye katılmak üzere harp okullarında eğitim gördüklerini, bu dönemde bu açığın ortadan kaldıracağını söyledi.

Bakan Canikli, her zaman uyanık olmak gerektiğini vurgulayarak, en son "itirafçılık" adı altında TSK üzerinde FETÖ'nün bir operasyonunun deşifre edildiğine dikkati çekti.

Canikli, "Gereken tedbirler alındı ve o saldırı da savuşturuldu, bertaraf edildi. Bu çerçevede bin 800 civarında 'itirafçı' adı altında savcılığa beyanda bulunanlar geçici görevle uzaklaştırılmıştır. Mahkeme sonuna kadar o şekilde kalacaklar. Yargılama sonunda, mahkemenin vereceği karara göre de gereken yapılacaktır." açıklamasında bulundu. 

Gerçekten itirafçılık sisteminden faydalanmak isteyenlerin, onun gereğini yapmaları gerektiğini, FETÖ'nün kripto unsurlarının deşifre edilmesi için bildiklerini gerçek anlamda anlatmaları gerektiğini söyleyen Canikli, mevzuata göre ancak bu şekilde etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanılabileceğini kaydetti.