Dürümlü'de 12 Mayıs 2016'da terör örgütü PKK mensuplarınca gerçekleştirilen katliamda babalarını yitiren çocuklar, büyük özlem duydukları, ellerini öpmek, boyunlarına sarılmak istedikleri babalarının mezarını ziyaret etti.

Hüznün hakim olduğu köyde çocuklar, kaybettikleri babaları, amcaları ve dayıları için mezarlıkta dua etti.

Saldırıda babasını kaybeden 16 yaşındaki Ahmet Yaman, “Kaç bayram geçti ama sanki eve gelecekler gibi bekliyoruz.” dedi.

Her bayram baba hasretini derinden hissettiğini dile getiren Yaman, “Şimdi yaşıyor olsaydı bayramda elini öpecektik ama şimdi geliyoruz mezarına Fatiha okuyoruz. Önceden bayram olduğu zaman gözümüze uyku girmiyordu ama şimdi bayramın geldiğini dahi bilmiyoruz. Çarşıya gidiyorduk elbiselerimizi keyifle alıyorduk. Şimdi keyif diye bir şey kalmadı." diye konuştu.

"Babamın elini öpüp harçlık aldığım bayramları özledim"

Saldırıda babasını, amcasını ve dedesini kaybeden 12 yaşındaki Muhammed Yaman da her bayram acılarının tazelendiğini belirterek, şöyle konuştu:

“Babamın elini öpüp ondan harçlık aldığım bayramları özledim. Her şey hikaye gibi gözlerimin önünden geçiyor. Mezarlığa gelmek beni ağlatıyor. Her bayram bize hüzünlü geçiyor. Annem elbiselerimizi alıyor. Eskiden hiç Diyarbakır’a gitmezdi. Babam her şeyimizi alıyordu. Şimdi annem gidip alıyor. Annem bize hem annelik hem de babalık yapıyor.”

Katliamda amca ve dayılarını kaybeden 11 yaşındaki Erhan Yaman da her bayram amca ve dayılarıyla mezarlıkta bayramlaştıklarını dile getirdi.

“Bayram sabahı onların ellerini öpüp harçlık alıyordum, Onlarla beraber geziyordum. Onlar şehit olduktan sonra her bayram mezarlığa gelip onların bayramını kutluyorum." diyen Yaman, kendilerine yaşatılan bu acıları hiçbir zaman unutmayacaklarını söyledi.

Dürümlü katliamı

PKK'lı teröristler, 15 ton patlayıcı yükledikleri kamyonu 12 Mayıs 2016 gecesi Diyarbakır'ın Dürümlü mezrasında infilak ettirmiş, saldırıda 16 kişi yaşamını yitirmiş, 23 kişi yaralanmıştı.

Patlamanın şiddeti kentin birçok ilçesinde hissedilmiş, olay yerinde 20 metre genişliğinde ve 4 metre derinliğinde çukur oluşmuştu. Terör örgütü PKK'nın gerçekleştirdiği hain saldırı, 36 çocuğun yetim, 8 kadının dul kalmasına neden olmuştu.