Suudi Arabistan Kralı Salman, Irak'a dünyanın en büyük stadını hediye ediyor. Başkent Bağdat'a yapılması planlanan yeni stadın 135 bin kapasiteli olacağı belirtildi. Stadın planlandığı gibi yapılması halinde dünyanın en geniş kapasiteli ve büyük stadı olacak.

 28 Şubat'ta Suudi Arabistan'da iki ülke arasında yapılan hazırlık maçında 4-1 Irak kazanmıştı. O dönemde Suudi Arabistan Kralı Salman da Irak Başbakanı Haydar el-Abadi'ye stat sözünü vermişti.

IRAK'IN GALİBİYETİNİ KUTLADI

Konuyla ilgili bir konuşma yapan Irak Başbakanı el-Abadi, "Kral Salman'dan bir telefon aldım ve Irak'ın galibiyetini kutladı. İki ülke arasında her anlamda, her alanda olumlu bir iletişim olmasından, çalışma olmasından bahsetti. Ayrıca Irak'a 100 bin insanı alabilecek, ağırlayabilecek bir stadın yapılması için işbirliği teklif etti" dedi.

Suudi Arabistan ile Irak arasında 1990'daki Körfez Savaşı'ndan bu yana devam eden soğukluğun giderilmesi için de bu adımların önemli olacağı belirtildi. Ekonomik, kültürel ve sportif anlamda Suudi Arabistan'ın Irak'la yakın temas kurmak istediği de eklendi.