Kumluca Gıda, İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis heyeti toplantısı, Kumluca Ticaret ve Sanayi Odası (KUTSO) toplantı salonunda gerçekleştirildi.

KUTSO Meclis Başkanı Mehmet Çetintürk başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya, Antalya Vali Yardımcısı Hamdi Bolat, Kumluca Kaymakamı Polat Kara, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, KUTSO Başkanı Murat Günay ve Gıda, İhtisas OSB Müteşebbis heyeti üyeleri katıldı.

Toplantıda yapılan seçimlerde, Gıda, İhtisas OSB Müteşebbis heyet başkan vekilliğine Mehmet Çetintürk, yönetim kurulu asil üyeliklerine de Hüsamettin Çetinkaya, Murat Günay, Muhittin Onaran, İbrahim Uğur Çakır ve Muharrem Şahin seçildi. 

Kumluca Belediye Başkanı Çetinkaya, toplantıda yaptığı konuşmada, Gıda, İhtisas OSB kurulması çalışmalarında yaşanan yer sorunun ilçe ve bölgede tarımının gelişmesini sekteye uğrattığını belirterek alternatif arayışlar içinde olmaları gerektiğini söyledi.

Son yapılan OSB toplantısında gündeme gelen Kumluca Belediyesine ait Mavikent Mahallesinde bulunan yaklaşık 110 dekarlık arsayla ilgili belediye olarak paketleme tesisi ve tarımsal sanayi ürünleri işleme yeri çalışmalarının hızla devam ettiğini ifade eden Çetinkaya, şu bilgileri aktardı:

"Bu arsa imar planında tarımsal paketleme tesisi olarak işlenmiş. Bunun dışında imar ve şehircilik müdürlüğümüz ve şehir plancıları arsa üzerinde çalışıyorlar. Şubat ayı meclisinde gündemimizde olacak. Burada kurulacak paketleme, ilçemiz ve bölgemiz tarımının gelişmesinde, marka değer oluşmasına ve üretilen ürünlerin hak ettiği değeri kazanmasında büyük katkısı olacağını düşünüyorum." 

Kumluca'nın tarımda kaliteyi yakaladığını, pazarlamada da aynı kaliteyi yakalaması halinde üretilen ürünlerin hak ettiği değeri bulacağını hatırlatan Çetinkaya, yapılacak çalışmanın Batı Antalya'daki tarımsal faaliyetlerin tamamına olumlu katkı sağlayacağına inandığını belirtti.

Daha önce kurulması planlanan OSB arazisindeki çalışmaların da devam etmesi gerektiğini ve buranın genel organize sanayiye dönüşmesinin daha uygun olacağı kanaatinde olduğunu vurgulayan Çetinkaya, şöyle devam etti:

"Tarımda 2001-2005 yıllarında yakaladığımız değişim hamlesini tekrar yakalamak için, fırsatları iyi değerlendirmeliyiz. Bunun için ne kadar zaman kaybedersek, bu her zaman bizim aleyhimize. Biran önce bölge tarımının önünü açacak, rakiplerimizle yarışmada bize ivme kazandıracak çalışmalara başlamamız gerekiyor. Ben bahsettiğim alanda yapılacak paketleme tesislerinin bu konuda bölge tarımımıza lokomotif olacağını düşünüyorum. Biz, belediye olarak çalışmalarımızı bu yönde hızlı bir şekilde devam ettiriyoruz."