Afşin Hükümet Konağı'nda düzenlenen tören, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Bahadır Taphasan'ın Atatürk Anıtı'na çelenk sunması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaymakamlık Konferans salonu antresinde kokteyl ile devam etti.

- Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Türk polis teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümünü ve Polis Haftasını kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Polisin, vatanının birlik ve bölünmez bütünlüğünü, halkının huzur ve güvenliğini, devletin bekasını kanı ve canı pahasına korumak gibi önemli bir görevi üstlendiğine dikkat çeken Budan, "Teşkilatımızın 173. kuruluş yıl dönümünü, en içten dileklerimle kutluyorum. Vatan ve görev uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden teşkilat mensuplarımızı rahmetle, gazi ve emeklilerimizi minnetle anarken, tüm teşkilat mensuplarımıza aileleri ile sağlık, mutluluk ve başarılar diler, saygılar sunarım." dedi.

İlçe Emniyet Müdürü Vekili Bahadır Taphasan da "173 yıllık geçmişi olan köklü bir kurumun mensubu olmaktan gurur duyuyorum. Polis Haftası dolayısı ile Emniyet Müdürlüğümüzü ziyaret eden tüm ziyaretçilerimize teşekkür ediyorum. Ayrıca fedakarca ilçemizde görev yapan meslektaşlarıma sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir ömür diliyorum." diye konuştu.

Törene, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Rıdvan Tuncer, Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Ali Gedik, siyasi parti temsilcileri, kamu ve kurum amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile emniyet personelleri katıldı.

- Elbistan

Elbistan'da Köprübaşı Mahallesi'ndeki Atatürk büstü önünde düzenlenen tören, çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Elbistan Emniyet Müdürü Hakan Aşık, burada yaptığı konuşmada, bugün Türk halkının sevgi ve güvenini kazanmış, demokratik hukuk devletinin, Atatürk ilke ve inkılaplarının ve laik cumhuriyetin teminatı olan Türk polis teşkilatının 173. kuruluş yıl dönümünü kutladıklarını belirtti.

Şanla, şerefle yazılan 173 yıllık bir maziyi geride bırakmış olan teşkilatın, sadece Türkiye sınırları içerisinde değil, dünyadaki saygın yerini almış olmanın haklı gururunu yaşadığına dikkat çeken Aşık, "Türk polisi, dünyada ortaya çıkan teknolojik gelişmelere paralel olarak milletimizin değişen beklentilerine cevap vermek için sürekli kendini yenilemiştir. Emniyet teşkilatı, toplumda huzuru ve düzeni sağlama, vatandaşın can ve mal güvenliğini koruma, kanunun hakimiyetini ve devlet otoritesini sağlama gibi çok önemli ve hayati görevleri üstlenmiştir." dedi.

Törende, Polis Haftası etkinlikleri kapsamında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere, Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun ve Başsavcı Yunus Feryat Sorkut tarafından ödülleri takdim edildi.

Editör: TE Bilişim