Facebook'tan yaşanan sıkıntıya dair bir açıklama yapılmazken, hesaplarına ya da belli sayfalara ulaşmaya çalışırken sıkıntı yaşayan kullanıcılar, 'Sorunun kısa sürede çözülmesi için çalışmaların devam ettiği' yönünde uyarı mesajları aldı.

FACEBOOK NEDEM ÇÖKTÜ -TIKLA

Facebook ve Instagram da geçirilen zamanı öğrenmek artık mümkün

Uygulamalarda harcadığınız vakti, şema olarak görebileceğiniz bir güncelleme ile geliyor. "Facebook'daki zamanınız" ve "Instagram aktiviteleriniz" adı verdikleri güncelleme sadece geçirdiğiniz vakti göstermekle kalmıyor! Bildirim almamak için bir süre limiti..

oluşturabilir, süre sonunda bildirim alabilirsiniz.

Yeni güncelleştirmeler için kullanıcıların bir uygulama indirmesine gerek yok. Yenilikler kullanıcılarla uygulama içerisinde buluşacak. Facebook'daki yenilikler için yapmanız gereken, sağ üst köşedeki 3 çizgi butonuna dokunmanız ve açılan menüde aşağıya inmeniz. Buradan haftalık kullanımınızı görebilir, dilerseniz kendinize uygulama içerisinde ne kadar vakit harcamak istediğinizle alakalı limit koyabilirsiniz. Belirlediğiniz süre sonunda "Günlük limitinize ulaştınız!" şeklinde bir bildirim alacaksınız.

Uygulamaları kullanmaya bağlı oluşan bağımlılığı ve agresif tavırları azaltmaya çalışan Facebook, bu konuda birçok eleştiri almıştı. Buna benzer bir yeniliği 2018 başlarında Apple ve Google'da yaptı.

Editör: TE Bilişim