Avrupa Tekvando Şampiyonası'nın son gününde milli sporcu Nafia Kuş, kadınlar 73 kiloda altın madalya kazandı.

Rusya Federasyonu'na bağlı Tataristan Cumhuriyeti'nin başkenti Kazan'da düzenlenen organizasyonda kadınlar 73 kiloda tatamiye çıkan Nafia, finalde Rus Arina Zhivotkova ile karşılaştı.

Zhivotkova'yı 5-0 yenen Nafia, altın madalyaya uzandı. 2016'da Avrupa ikincisi olan milli tekvandocu, ilk şampiyonluğunu yaşadı.

Kadınlar artı 73 kiloda Türkiye'yi temsil eden Sude Bulut ise yarı finalde son Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu İngiliz Bianca Walkden'a yenilerek bronz madalyada kaldı.

Şampiyonanın son gününde mücadele eden diğer milli sporculardan erkekler 87 kiloda Ömer Fırat Çelik ve Muhammet Talha Sarı, artı 87 kiloda Ensar Uğuz ile kadınlar 73 kiloda Ayşe Asma madalyaya ulaşamadı.

Türkiye kadınlarda takım halinde birinci oldu

Türkiye, Kazan'da gerçekleştirilen organizasyonu 3 altın, 4 gümüş ve 2 bronz olmak üzere 9 madalyayla tamamladı.

Avrupa Şampiyonası'nda Türkiye'yi, 9'u erkek toplam 22 sporcu temsil etti.

Milli sporculardan Rukiye Yıldırım, İrem Yaman ve Nafia Kuş altın, Hakan Reçber, Hatice Kübra İlgün, Muhammed Emin Yıldız ve Nur Tatar Askari gümüş madalya elde etti. Deniz Dağdelen ve Sude Bulut ise üçüncülük kürsüsüne çıktı.

Türkiye, kadınlarda takım halinde birinci, genel sıralamada ise Rusya'nın arkasında ikinci oldu.

Milli tekvandocu Kuş Avrupa Şampiyonu
Şampiyonayı değerlendiren Türkiye Tekvando Federasyonu Başkanı Metin Şahin, "Avrupa’nın en iyi sporcularının yarıştığı bir alanda 16 sıkletin 7’sinde final müsabakasına çıkarken 9 sıklette madalya kazandık. Kadınlarda Avrupa’nın en iyi takımı olduk. Ufak nüanslarla altın madalya sayımızı arttırma şansımızı kaçırdık. Rusya’da ülkemizin gücünü bir kez daha gösterdik. 2020 Tokyo Olimpiyatları’na emin adımlarla ilerliyoruz. Elde edilen başarıda emeği geçen sporcularımızı ve teknik ekibimizi kutluyorum. Madalyaları ülkemize armağan ediyoruz." ifadelerini kullandı.