Takımın mevcut teknik direktörü Aykut Kocaman ile üç kez görüşen sarı-lacivertliler, Kocaman’ın yerine yabancı bir teknik adamla devam etme kararı aldı. Bu kararın kısa süre içinde Aykut Kocaman’a iletileceği öğrenildi.

Bir yılı aşkın süredir çalışmalarını yapan Sportif Direktör Comolli, geçtiğimiz günlerde görevine resmen başladı. Fransız futbol adamının, hazırda tuttuğu bazı yabancı teknik adamlar olsa da ilk hedefin Arsene Wenger olduğu öğrenildi.

Arsenal’den ayrılan Fransız çalıştırıcıyla yakın ilişkisi bulunan, Monaco ve Arsenal’de birlikte çalışan Comolli’nin Wenger’i getirmek için çalıştığı kaydedildi. Ancak bu girişim sonuçsuz kalırsa diğer alternatif ve hazır bekleyen isimler gündeme gelecek.

Kocaman’ın yerine yeni bir teknik adam ile devam etme kararındaki temel düşünce taraftar oldu. Mevcut ekonomik şartlarda Kocaman ile devam edilmesi zaman ve mali açıdan mantıklı olsa da taraftarın büyük bölümünün değişim istemesi kararı etkiledi.

Kocaman’ın yerine yeni bir teknik adam ile devam etme kararındaki temel düşünce taraftar oldu. Mevcut ekonomik şartlarda Kocaman ile devam edilmesi zaman ve mali açıdan mantıklı olsa da taraftarın büyük bölümünün değişim istemesi kararı etkiledi.

Teknik Direktör Aykut Kocaman da kendisiyle ilgili kararın bir an önce verilmesini istiyordu.

Teklifler alan deneyimli teknik adam, sarı lacivertli kulüpteki durumu belirsiz olduğu için bu önerileri şimdilik geri çeviriyor. Deneyimli çalıştırıcıya İran’dan ve yurtiçinden teklifler geldiği öğrenildi. Nihai kararın kısa süre içinde Kocaman’a iletileceği kaydedildi.

Wenger’den çalışma kararıArsenal ile olan 22 yıllık süreci bitiren ve şu anda boşta olan Fransız teknik direktör Arsene Wenger geleceğiyle ilgili konuştu. Fransa’da bir televizyon programına konuşan Wenger, nasıl bir yol izleyeceğini anlattı. Wenger, antrenörlük kariyerine devam etmek istediğini ancak şu anda bir molaya ihtiyaç duyduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: “Şu an için yeniden teknik direktörlüğe başlamayı düşünüyor muyum, buna cevabım evet olur. Ancak Real Madrid gibi çılgınca bir maceraya atılır mıyım ve şu anda bir hamle yapar mıyım, bunu gerçekten bilmiyorum. Sanırım futbola biraz ara vermem lazım. Uzun yıllardır hiç ara vermedim. Sonunda da futbolu özleyip özlemediğimi görmem lazım.”

Wenger, antrenörlük kariyerine devam etmek istediğini ancak şu anda bir molaya ihtiyaç duyduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı: “Şu an için yeniden teknik direktörlüğe başlamayı düşünüyor muyum, buna cevabım evet olur. Ancak Real Madrid gibi çılgınca bir maceraya atılır mıyım ve şu anda bir hamle yapar mıyım, bunu gerçekten bilmiyorum. Sanırım futbola biraz ara vermem lazım. Uzun yıllardır hiç ara vermedim. Sonunda da futbolu özleyip özlemediğimi görmem lazım.”

Editör: TE Bilişim