Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, 44.'sü düzenlenecek olan Geleneksek Afşin Eshab-ı Kehf Kültür ve Karakucak Güreş Festivali’nin kıran kırana mücadelelere sahne olacağını söyledi.

27 Ağustos'ta Ergün Ertekin Çim Güreş Sahası'nda düzenlenecek karakucak güreş festivaline 22 kategoride güreşçinin katılacağını ifade eden Belediye Başkanı Güven, Yedi Uyurlar ve güreşçiler diyarı Afşin'nin güreşçileri ağırlayacağını ifade etti.  

Güreş'in Afşin için çok önemli olduğunu vurgulayan Güven, şunları kaydetti:

"Afşin ilçemizde geçmişte dünya, olimpiyat ve Türkiye'de önemli dereceler elde eden sporcularımız bulunmaktadır. Belediye olarak ülkemizdeki terör olayları ve şehit haberlerinin artması nedeniyle iki yıl ara vermiştik. İnşallah Rabbim o acıları bizlere yaşatmaz. Bu yıl ata sporumuz olan Geleneksek Karakucak Güreş Festivalimizin 44.'sünü düzenleyeceğiz. Türkiye'nin bir çok ilinden gelen güreşçilerimiz er meydanında birbirinin sırtını yere getirmeye çalışacak. Tüm güreşçileri ve güreş sevenleri Afşin Er Meydanı'na bekliyoruz." 

Güreş'in Türk milletinin ruhunda olduğunu hatırlatan Başkan Güven, ''Kamu görevlileri olarak bizlere düşen görev güreş sporunu desteklemek, takip etmek, önünü açmak ve yol göstermektir. Ayrıca festivalin Eshab-ı Kehf'in tanıtımına katkı sağlayacağını düşünüyoruz.'' diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim