Doğal ve bitkisel ilaçlar bilimi uzmanı Prof. Dr. Murat Kartal, kanserle mücadele panzehir etkisi gösteren ve etkisinin bilimsel olarak kanıtlandığı yiyecekleri açıkladı...

Prof. Dr. Murat Kartal, dünyada kanserle mücadelede etkisi ispat edilmiş en önemli bitkinin zerdeçal olduğunu söyledi. Öyle ki zerdeçal kanser hücrelerini öldürüyor ve gelişmelerini önlüyor.

Zerdeçal, antienflamatuar içiriğiyle kansere karşı koruyor. Midede şişkinlik ve hazımsızlık tedavisinde kullanılıyor. Sedef hastalığında ağız yoluyla ve cilt üzerine sürülerek kullanıyor. Kanser hücrelerini öldürür ve gelişimlerini önler. Bunu içeriğindeki kurkuminoid bileşikleriyle yapar.Ayrıca kurkumin, yaşlanmaya bağlı bilişsel gerilemeyi hafifletmede etkili. Kalp sağlığını destekler ve diyabet riskini azaltır. Antioksidan özelliğinden dolayı serbest radikallere karşı savaşmada önemli rolü var.

Toz edilmiş 1 çay kaşığı zerdeçalı küçük bir kaba koyun. Üzerine 1 yemek kaşığı sızma zeytinyağı ve taze çekilmiş çeyrek çay kaşığı karabiber koyup karıştırın. 10 dk dinlendirin. Günde 3 kez tüketin. Salataların üzerine, yoğurtla veya yemeklere ilave edilerek de kullanılabilir.

Üzüm çekirdeği

Zerdeçalı da üzüm çekirdeği takip ediyor. İçerisinde yer alan zengin ginseng en güçlü antioksidan sayesinde kanser oluşumunu engelleyici besinler arasında üzüm çekirdeği de yer alıyor.

Üzüm çekirdeği, modern tıpta sıklıkla kullanılıyor. İlk olarak Japon geleneksel tıbbında kullanıldı. İçerisinde çok güçlü antioksidanlar var.Vitamin E''den 20 kat, vitamin C''den 50 kat daha güçlü. Asmanın kökünde, üzüm çekirdeği, sapı ve kabuğunda kolesterol düşürücü resveratrol maddesi var.

Nasıl kullanılmalı?

Günlük 200 mg-400 mg üzüm çekirdeği ektresi alınabilir.