Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, "Hedeflediğimiz aile sağlığı merkezlerini etkili kılmak. 1. basamağı etkili kılmak. İkinci hedeflediğimizde birinci basamağa uğrayarak oradan hastaneye sevkle gelmiş olan hastalarımızdan katkı payı almayacağız. Onlara teşvik olsun diye, 1. basamağı etkili kılmak, dahil etmek istiyoruz" dedi.

Bartın'da 400 yataklı devlet hastanesinin temel atma törenine katılan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, törenin ardından Bartın Valiliğini ziyaret etti. Vali Nusret Dirim ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, Vali Dirim'den Bartın'ın tarihi, eğitim, sağlık, kültür gibi alanlarında bilgi aldı. Sağlık uygulamalarına ilişkin de açıklamada bulunan Bakan Demircan, aile sağlığı merkezlerini etkili kılmayı hedeflediklerini ifade etti. Demircan, "Hedeflediğimiz aile sağlığı merkezlerini etkili kılmak. 1. basamağı etkili kılmak. İkinci hedeflediğimizde birinci basamağa uğrayarak oradan hastaneye sevkle gelmiş olan hastalarımızdan katkı payı almayacağız. Onlara teşvik olsun diye, 1. basamağı etkili kılmak, dahil etmek istiyoruz" diye konuştu.

Uzman doktorların aile hekimliği yapmasına ilişkin açıklamada bulunan Bakan Demircan, "Artık hasta ile boğuşmak istemeyen olabilir yatan hastayla. Ama poliklinik hizmeti verebilir. Aile hekimlerinin bakmakla yükümlü olduğu nüfus sayısını pilot illerde 2 bine indireceğiz. Aile hekimlerinin de elini rahatlatacağız. Bartın da bu yönden şanslı. Bartın'dan başlanacak. Edirne, Malatya ve İstanbul'da bir ilçemiz. Büyükşehirin bir parçasını denemek istiyoruz. Orada nasıl olacak onu da görmek istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim