Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanlığı tarafından geniş kapsamlı “Başbuğ Alparslan Türkeş 100 Yaşında” adlı program düzenlendi. Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezinde gerçekleşen programa yoğun ilgi oldu.

Ülkü Ocakları Kahramanmaraş İl Başkanlığının açmış olduğu Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’ndeki "Doğumunun 100. Yılında 100 Fotoğraf ile Başbuğ Alparslan Türkeş" adlı Fotoğraf Sergisinin son günü güzel bir program ile sona erdi.

İlk olarak Ülkü Ocakları İl Başkanı Hüseyin Kayış programa gelen konuklara Alparslan Türkeş’in ‘Dokuz Işık’ eserini imzalayarak hediye etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Kuran-ı Kerim tilaveti ve Alparslan Türkeş’in hayatının anlatıldığı sinevizyon gösterimi misafirlere sunuldu. Daha sonra konuşmalarını yapmak için kürsüye çıkan Ülkü Ocakları İl Başkanı Hüseyin Kayış konuşmalarında; “Doğumunun 100. Yılında Başbuğumuz Alparslan Türkeş’i anmak, anlamak ve fikirlerini gelecek nesillere kalıcı bir biçimde aktarmak maksadıyla; Başbuğ Alparslan Türkeş yılında fikri, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda bir dizi etkinliklerde bulunduk. Talebei Ulum Mitingi’ni ve de 3 Mayıs 1944 yürüyüşünü zahiren gölgede bırakacak 3. Türk Gençlik Kurultayını gerçekleştirdik. Başbuğumuz Alparslan Türkeş yaşamı boyunca Türk gençliğini iyiye, doğruya, hak ve hakikate davet etmiştir. Bizlerde Başbuğ’un yolundan ayrılmamaya yeminli Ülkü Ocakları olarak, Türk gençliğini onun yoluna davet ediyoruz” dedi. Ülkü Ocakları Bayanlar Biriminin Alparslan Türkeş anısına gösterileriyle devam eden programda son olarak Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversite Öğretim Görevlisi Halil Aygan ‘Başbuğ Alparslan Türkeş’ adlı konferans verdi. Halil Aygan; Alparslan Türkeş’in mesleki ve siyasi hayatını çeşitli yönleriyle ele alarak Türkeş’in fikirlerini aktardı. Aygan, Darbeler dönemine ve Türkeş’in dış politika görüşlerine dikkat çekti. Konferans, karşılıklı soru cevap kısmından sonra sona erdi.

NFK Kültür Merkezin’de gerçekleşen programa; MHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ertuğrul Doğan, MHP Onikişubat İlçe Başkanı Mehmet Şeker, MHP Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Mustafa Akpınar, Ülkü Ocakları Onikişubat İlçe Başkanı Ertuğrul Tiyek, Ülkü Ocakları Dulkadiroğlu İlçe Başkanı Ali Tufan, Ülkü Ocakları Göksun İlçe Başkanı Hanifi Kolukısa, Ülkü Ocakları Elbistan İlçe Başkanı Kubilay Ceylan, Ülkü Ocakları Afşin İlçe Başkanı Kağan Karataş ve Ülkü Ocakları Pazarcık İlçe Başkanı Şahin Maraşlıoğlu katıldı.

Editör: TE Bilişim