Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Yerel seçimlerin startını vereceğiz. Bu startı verirken kaşına gözüne değil; hem iş bitirme potansiyeline hem de halkla uyumuna bakarak adım atmak durumundayız. Yerel yönetimlerden 2019’da çok daha başarılı çıkalım. Teşkilatımın buna hazır olduğuna inanıyorum. 2019 Mart’ına kadar bu belediyeciliğin adını doğrusu gönül belediyeciliği seferberliği olarak koyuyorum” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısına katıldı. AK Parti Genel Merkezinde düzenlenen toplantıda konuşma yapan Erdoğan, 24 Haziran seçimlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan, “Hedeflerimize ulaşabilmemiz için yürütme görevimizi üstlenmemiz mutlaka şarttır. Bunun yanında mutlaka Meclis’te de güçlü olmamız gerekiyor. Türkiye’yi 16 yıldır kesintisiz reformlarla yönettik. Önümüzdeki dönemde de bu reformları devam ettirmek zorundayız. Reform kavramının bir tarafı zihniyeti değiştirmekse diğer tarafı da Anayasa’dan yasalara kadar buna uygun şekilde mevzuatı düzenlemektir. Mevzuatı düzeltmeden zihniyet değişikliğinde istediğimiz mesafeyi katedemeyiz. Yeni dönemde meclise çok önemli görevler düşüyor. AK Parti grubu MHP’nin de desteği ile komisyonların ve genel kurulun lokomotifi olmayı sürdürecektir. Önümüzde bir mahalli seçimler var. Bu seçimlere kadar 24 Haziran’ın muhasebesini yapıp, gereken adımları atmak durumundayız. Nerede yanlış yaptık, nerede hatamız var bunları değerlendirip süratle düzeltmek ve Mart yerel seçimlerine böylece girmek durumundayız. Ancak bu şekilde milletimizin karşısına mesajını aldığımızın ve gereğini yaptığımızın huzuruyla, güveniyle, cesaretiyle çıkabiliriz. Önümüzdeki ay büyük kongremizi yapıyoruz. Milletimize bu yöndeki ilk mesajımızı orada vereceğiz” diye konuştu. 

“Siyasi hayatımızın her döneminde girdiğimiz her seçimin ardından hedefimize ister ulaşmış, ister ulaşmamış olalım milletimizle aramızdaki münasebetin muhasebesini yapmadan yola devam etmedik” diyerek konuşmasını sürdüren Erdoğan, “Hedefimize ulaşmışsak, çıtayı daha yukarı çıkardık. Hedefimize ulaşamamışsak sebeplerini tespit edip mümkünse tamir, değilse yeniden inşa yoluna gittik. AK Parti’yi diğer partilerden farklı kılan ve 16 yıldır iktidarda tutan bu anlayıştır. Şayet 24 Haziran’ı doğru analiz edemez ve gereğini yerine getiremezsek her şeyden önce kendi ilkelerimiz ve geçmişimizle çelişmiş oluruz. Bugüne kadar böyle bir yanlışa hiç düşmedik. Seçim sonuçlarını bu anlayış içinde değerlendirmek yerine kişisel kariyeriyle irtibatlandırarak eğip büken herkes her şeyden önce milletimize yanlış yapar. Millete yanlış yapan hiç kimsenin de AK Parti’de yeri olamaz. Çünkü partimiz milletin bizatihi kendi partisidir. Türk milleti bin yıllık hayallerini, hedeflerini, umutlarını AK Parti üzerinden hayata geçirmenin çabası içindedir. Medeniyet coğrafyamızdaki yüz milyonlarca kardeşimizde umutlarını ve geleceğini AK Parti’de somutlaştırdıkları Türkiye’nin başarısına bağlamış durumdadır. Bunun için AK Parti kazandığında Afrika’dan Balkanlar’a kadar sevinç gözyaşları yanaklardan süzülüyor, eller duaya kalkıyor. Bu sorumluluğun zerresini yüreğinde hisseden hiçbir arkadaşımızın tek bir anını dahi boşa geçirme hakkı yoktur. Böyle bir fotoğrafta hiç kimsenin kendisini partisini ve davasının önüne geçirmesi de mümkün değildir. Yeni dönem çalışmalarımızı bu anlayışla yürütecek ve kısa sürede bizi hedeflerimize ulaştıracak neticelere kavuşacağız” açıklamasını yaptı.