CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, 15 CHP'li milletvekilinin İyi Parti'ye geçeceği iddiasını doğruladı. Altay, "Demokrasi bizim için değil, herkes içindir. Bu sebeple, demokrasinin kazanması için, yargının siyas ikararının ortadan kaldırılması için 15 sayın milletvekili, istifa ederek İYİ Parti'ye katıldılar." dedi.

ALTAY DUYURDU

CHP Grup Başkanvekili Altay, "Türkiye yönetilemez hale geldi. Erdoğan bulunduğu bu sıkışık halden kurtulmak için en ufak bir tereddüt göstermiyor. 24 Haziran'daki seçimlere katılıp katılamamasının şartları bellidir. Geldiğimiz noktada demokrasinin taharrip edilmesini kabul edemeyiz. Yargıtay Başsavcılığı'ndan istenen belgede lehine karar olmasına rağmen karar alınamaması müspettir. Siyasi tasarruflarda bulunulması kabul edilemez. YSK'nın bir demokrasi ayıbına zorlanması, imza atmaması ve atamamasına imkan sağlamak istiyoruz. YSK'nın iktidar ve OHAL ile baskı altında kalmamasını istiyoruz. Demokrasi bizim için değil, herkes içindir. Bu sebeple, demokrasinin kazanması için, yargının siyas ikararının ortadan kaldırılması için 15 sayın milletvekili, istifa ederek İYİ Parti'ye katıldılar. Demokrasi adına İYİ Parti'ye katıldılar." dedi.

İYİ PARTİ'Yİ ZİYARET EDECEKLER

Habertürk TV'den Ömer Topsakal'ın aktardığına göre, CHP ile İYİ Parti kurmayları görüşüyor. Saat 16.00'da CHP Sözcüsü Bülent Tezcan ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İYİ Parti'ye ziyarette bulunacak.

İSİMLER BELLİ OLDU

İYİ Parti'ye geçen CHP'li 15 milletvekilinin isimleri şöyle;

  1. Afyonkarahisar Milletvekkili Burcu Köksal
  2. Amasya Milletvekili Mustafa Tuncel
  3. Ankara Milletvekili Nihat Yeşil
  4. Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız
  5. Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın
  6. Burdur Milletvekili Mehmet Göker
  7. Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca
  8. Bursa Milletvekili Erkan Aydın
  9. Çorum Milletvekili Tufan Köse
  10. Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız
  11. İzmir Milletvekili Tacettin Bayır
  12. Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu
  13. Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş
  14. Afyon Milletvekili Burcu Köksal
  15. Bursa Milletvekili Erkan Aydın