CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

Toplantıya ilişkin açıklamada bulunan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, siyasetin gündeminde ittifak tartışmaları olduğunu, bugün AK Parti ve MHP temsilcilerinin konuyla ilgili bir açıklama yapmalarının beklendiğini söyledi. 

İlginç bir tablo ile karşı karşıya olduklarını ifade eden Tezcan, 16 Nisan referandumuna giderken "evet" diyenlerin "koalisyon dönemi bitecek" propagandası yaptıklarına değindi. Tezcan, şöyle konuştu:

"Şimdi bu yaptığınız ne? Hani bitecekti koalisyonlar dönemi. Milleti kandırmaya doymadınız. Bu bir tek adam rejimi ittifakıdır, bu bir tek adam koalisyonudur. Ortada bir tek adam koalisyonu vardır. Erdoğan'ın tek bir hesabı var, 'ne olursa olsun ben cumhurbaşkanı olayım, başka hiçbir şeyin önemi yok' diyor. Bütün sistemi bunun üstüne kurgulamışlar. Onun için milleti kutuplaştırmaktan çekinmiyor, toplumda çatışma dilini yerleştirmekten çekinmiyor."

Tezcan, bu koalisyonun sözcüsünün ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli olduğunu ileri sürerek, Erdoğan'ın bugün cumhurbaşkanı olmanın bu ittifakla değil de başka bir yolla mümkün olduğunu görse, orayla da ittifak yapmaktan çekinmeyeceğini söyledi.

"İstismar bataklığı kurutulmalı"

Türkiye, İran, Suriye ve Irak'ın bir araya gelerek, bölgedeki sorunları çözecek bir birliktelik oluşturması gerektiğine işaret eden Tezcan, husumetle meselelerin çözülemeyeceğini, Suriye hükümetiyle derhal temasa geçirilmesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye'de çocuk istismarının çok önemli bir problem olduğuna dikkati çeken Tezcan, şunları ifade etti:

"Çocuk istismarıyla ilgili bir yasal çalışma yaptığını hükümet kamuoyuna açıkladı. Şunun net olarak bilinmesi gerekir, çocuk istismarına karşı etkili bütün yasal düzenlemelerin gecikmeksizin yerine getirilmesi gerekir. Etkili bütün yasal düzenlemelerin yapılmasına 'evet' diyoruz ancak bu yetmez. Mesele sadece cezai düzenlemelerle çözülebilecek bir mesele olmanın çok ötesindedir. İstismarı yaratan kültürü üretmemek gerekir. Ne yazık ki AK Parti iktidarı dönemi istismarı yaratan kültürün tekrar tekrar üretildiği bir ortam yarattı. Bu çok ciddi bir sıkıntıdır. Dolayısıyla istismar bataklığını kurutmamız gerekir."

Tezcan, Zeytin Dalı Harekatı'nın başarıya ulaşması temennilerini yineleyerek, Suriye'nin toprak bütünlüğü ve egemenliğini içeren siyasi çözüme odaklanılması gerektiğinin altını çizdi.

Editör: TE Bilişim