Kahramanmaraş'ın Pazarcık İlçesinde Gençlik Merkezi gönüllüleri tarafından Gençlik ve Spor Bakanlığının İyilik Ağacı projesi kapsamında 4 adet çam dikildi. Konu ile ilgili olarak yapılan paylaşımda, ''

Pazarcık Gençlik Merkezi olarak, 'Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz' Hadisi Şerif'ini hatırlatarak, gönüllü gençlerimizle birlikte merkezimize 4 adet çam fidanı diktik'' ifadelerine yer verildi.

Gençlerin İyilik Ağacı Nedir ?

Gençlik ve Spor Bakanlığının resmi sitesinde yer alan bilgiler ile İyilik Ağacı şu şekilde tanımlanıyor;

Bir çınarın nasıl büyüdükçe kökleri sağlamlaşıyorsa, ‘Gençlerin İyilik Ağacı’ da iyiliklerle büyüyüp kökleriyle tüm dünyayı saracaktır."

Gençlerin İyilik Ağacı, iyilik yapmanın alışkanlık haline dönüşmesi, iyiliklerin paylaşılması yoluyla toplum bilincinin artırılması ve kişilerin değil, yapılacak iyiliklerin ön plana çıkması amacıyla tüm gençlik merkezlerimizde uygulamaya başlanmış bir Gençlik ve Spor Bakanlığı projesidir.

Gençlerin, “Birleşmiş Milletler 2000 Yılı ve Ötesi Gençlik Programı” ışığında hazırlanmış 11 madde ve mevcut toplumsal şartlarımıza göre düzenlenmesi ile belirlenen hizmet kategorileri arasından yapacakları iyilikleri elektronik kayıt sistemine aktararak çoğaltacakları, büyütecekleri ağaçlardır. Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü bünyesindeki 81 ilde, tüm Gençlik Merkezlerimizde oluşacak bu ağaçlar proje sonunda Gençlerin İyilik Ormanı’nı oluşturmak üzere iyiliklerle süslenir, büyür ve değer kazanır.

Ülkemiz gençliğinin yerel ve evrensel sorunlara karşı duyarlılığının arttırılması, bu sorunların çözümünde aktif olarak yer almalarının ve kendi akranları başta olmak üzere toplumun her kesiminden insanla etkili iletişim kurmalarının sağlanması, gençlerin topluma karşı sorumluluk duygularının geliştirilerek iyilik yapmalarının alışkanlık haline dönüştürülmesi, ayrıca Bakanlığımız bünyesinde yer alan gençlik merkezleri başta olmak üzere gençliğe yönelik diğer alanların da aktif olarak kullanılması amacıyla uygulanacaktır.

Projeye destek veren gençlerin katılımıyla yerelde “İyilik Gönüllüleri Buluşması” tertip edilecek ve bu organizasyon kapsamında her gençlik merkezi çeşitli sosyal aktiviteler (piknik, uçurtma şenliği, gençlik buluşmaları vb.) tertip edecektir. Projenin kapanışı ve projeye destek veren katılımcı gençlerimize “İyilik Belgesi” tarafımıza ulaştırdığı görsellerin sergisi yapılacaktır. Bu kapsamda resim ya da fotoğraf sergileri açılmaları sağlanacaktır.

Çevre, Halk sağlığı, Güvenlik, Okuma-yazma ve eğitim, Afet yardımı, Toplumun geliştirilmesi, Çocuklara yardım, Yaşlılara yardım, İhtiyaç sahiplerine yardım, Uluslararası faaliyetler ve Diğer çalışmalar projenin hizmet kategorilerini oluşturmaktadır.

HABER: ÖMER FARUK SALMAN