Kahramanmaraşlı 44 yaşında Necati Kara 15 Temmuz darbe girişiminin ardından işyerinin tüm koltuklarını Türk bayraklı motiflerle donattı.

Türk bayrağı resim ve motifleriyle süsleyerek örnek bir çalışmaya imza atan Mevlana Balık ve Et lokantası sahibi Necati Kara, 15 Temmuz’dan sonra Türkiye’ye dışarıdan gelen ve uygulanan baskılardan sonra bayrak sevdası bende daha bir arttı. İşyerimizdeki Koltukları Ay yıldız etiketi alarak birkaç tanesinde denedim. Çokta hoşuma gitti ve işyerimin tüm koltuklarını Ay yıldız yaptım. Gelen insanların ilgi alakalarını çekiyor. Gelen müşterilerimiz tebrik ediyorlar. Bazen sökülüyor yıpranıyor bunları değiştirerek sürekli bu şekilde yapmayı planlıyorum. Bizim kendi ayaklarımızın üstünde durmamız lazım. Ya öleceğiz ya ayakta kalacağız, başka bir ihtimalimiz yok. Bu yüzden sol, sağ ve parti ayrımı yapmadan birbirimize sıkıca bağlanmalıyız” ifadesini kullandı.

“Türk Bayrağımızı Çok Seviyorum”

Kara, “15 Temmuz da şunu da gördüm insanları kıyafetleriyle, düşünceleriyle asla yargılamamak gerekiyormuş. Herkesin düşüncesine saygı gösterip, güzellikle ikna etmemiz lazım. 15 Temmuz Darbe gecesi ben evden 10 gibi çıktım. Telefona gelen mesaj ile darbe gecesi eşortmanla, terlikle gittim. Çarşıya ilk indiğimde ikiyüze yakın insan vardı ve zaman geçtikçe daha fazla gelen oldu. Gençlerimiz ve çocuklarımız bu mücadelenin nasıl yapıldığını, kimler tarafından yapıldığını ve bu şehitlerimizi tanıma, geçmişini tanıma, tarihini unutmama adına birçok proje hayata geçirildi. Ömer Halisdemir ve Fethi Sekin gibi şehitlerimiz, mesele vatan olunca çocuklarını ve ailesini bir tarafa bırakarak canını ortaya koydular. Şehitlerimizin varlığı Türk milletinin gururudur. Gençlerimiz ve çocuklarımızın da Türk milletinin geçmişte yapmış olduğu bu mücadeleleri görüp tanımaları için elimizden geleni yapmalıyız” dedi.

 

Maraş Pusula Haber - www.maraspusula.com / Haber, Fazilet Çomruk