Kahramanmaraşlı 60 yaşındaki Arefe Budak iflas etti, Yılmadı kendi iş yerinin patronu oldu.

“Yöresel Arefe Ana” adı altında hizmet vermeye devam eden 60 yaşındaki Arefe Budak, iş yeri olan nakış fabrikası iflas edince hayata küsüp yılmadı, azmetti ve bazlama, gözleme yeri açtı. Maraş pusula habere başarı hikâyesini anlatan Arefe budak, “Kış mevsiminin zorluklarına katlananlar bahara ulaşacaklardır” dedi.

“Azim ettik ve bu başarıyı elde ettik”

İflas ettikten sonra gömlek atölyesinde işe girip aylık 500 tl’ye çalıştığını söyleyen Budak, “Sıkıntılar yakanıza yapışmışsa, engeller yolunuza dikilmişse, zorluklar yüzünü göstermişse, ulaşmak istediğiniz netice avuçlarınızın içinde demektir. Kendi işimi kurmak için çabaladım, kendi dükkânımı kurdum. Birçok kadın arkadaşa da örnek olduğumu düşünüyorum. Her şeyden önce kendi memleketimde kendi ayaklarım üzerinde durmayı, kendi ihtiyaçlarımı karşılamayı ve kazanmayı öğrendim. En önemlisi aileme ve topluma bir kadının neler yapabildiğini ispatladım. Bu işyeri hayal idi, ama mücadele ederek gerçekleştirdim. Azim ettik ve bu başarıyı elde ettik. Geri dönmeye ya da ilerlemeye yalnızca siz karar veriyorsunuz. Kadın isterse en güzelini ve en iyisini yapabilir” dedi.

“Sevdiğim şeyin şu an işim olması beni çok mutlu ediyor

Budak, “Gözleme ve bazlama işi yapanların sayısı gün geçtikçe artıyor. Benim için müşteri memnuniyeti çok önemli. Dışarıdan gelen müşterilerimiz memnuniyetlerini dile getirdikçe mutlu oluyorum. Onların bize alışması, bizden memnun olduklarını söylemesi işimizi titizlikle yerine getiriyor anlamına geliyordu. İşimizi sevdiğimiz için bu işi tüm zorluklarına rağmen devam ettirdik. İyi ki bu işe başlamışız. Sevdiğim şeyin şu an işim olması beni çok mutlu ediyor. Burada çalışmak çok şey kattı bana. Gelen müşterilerimiz memnuniyetlerini masaların üzerindeki peçetelere yazıp bıraktıklarını gördük. Onların beğenisini kazanmak en büyük dileğimdi” şeklinde ifade etti.

Maraş Pusula Haber - www.maraspusula.com / Haber, Fazilet Çomruk