Ali Eymen 3 yaşında ve yaklaşık 4 ay önce iştahsızlık ve halsizlik şikayetleri üzerine hastaneye götürüldü ve burada yapılan kan testleri sonucu lösemi teşhisi konuldu.

Tedavi süresi yetersiz kalan Eymen’e 3 ay içinde ilik nakli yapılması gerekiyor.

3 Yaşındaki Ali Eymen Bağış Bekliyor

Kahramanmaraşlı aile bağış yapmanın çok önemli olduğunu dile getirerek Kahramanmaraş’tan ve Tüm Türkiye’den yardım bekliyor. Uyumlu kök hücre bulunmasının çok zor olduğu, önce Türkiye genelinde uyumlu kök hücre arandığını, Türkiye'de uyumlu kök hücre bulunmadığı durumda ise Dünya genelinde arandığını söyleyen aile, bu tür durumlar ile daha önce karşılaşmadığımız için bağış yapmanın ne kadar önemli olduğunu vurguladı.

“Ali Eymen Gibi Bir Çok Hasta Uyumlu Kök Hücre Arıyor”

Aile bağış yapmanın çok kolay olduğunu bu konuda duyarlı davranılmasını söyleyerek; “Aslında bağış yapmak ve gerekirse ilik (kök hücre) nakli yapmak o kadar kolayki.. belki de konu hakkında çok bilgimiz olmadığı için bağış yapmakta yetersiz kalıyoruz. Dediğim gibi bağışlar yetersiz olduğu için uyumlu kök hücre bulmak bir o kadar da zor. Yapılması gereken Kızılay'a başvurmak ve kök hücre için bağış yapmak istediğimizi söylemek. Kızılay başvuru sonucu sadece doku testi için koldan küçük tüp kan alıyor. Daha sonra doku tutarsa arayıp bilgi veriyorlar. Bugün Ali Eymen gibi bir çok hasta uyumlu kök hücre arıyor. Yarın en yakınımızdakilerin de aynı hastalıkla karşı karşıya kalabileceğini hiç unutmamalıyız. Bu yüzden bu haberi okuyan herkesi Ali Eymen ve ihtiyacı olan bütün hastalarımız için bağış yapmaya davet ediyorum. Bağış yapmak isteyenler en yakın Kızılay'dan bilgi alabilirler” dedi.

 

Maraş Pusula Haber - www.maraspusula.com / Haber, Fazilet Çomruk

Editör: TE Bilişim