Açılışa AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, AK Parti Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel, AK Parti Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Kadın Kolları Başkanı Banu Pakdil ve vatandaşlar katıldı.

Fotoğraflarda 15 Temmuz 2016 tarihinde hain darbe girişiminde millet, bayrak, vatan ve devlet sadakati uğruna canını feda eden vatandaşların milli direniş ruhu yansıtıldı. Anadolu Ajansı foto muhabirleri tarafından çekilen fotoğraflar 15 Temmuz gecesi Türkiye’nin dört bir yanında yaşanan o anları an be an yeniden yaşattı. Fotoğraf sergisi vatandaşlar tarafından da yoğun ilgi gördü.

Fotoğraf sergisinin incelenmesinin ardından açıklamalarda bulunan Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek 15 Temmuz Demokrasinin Zaferi Fotoğraf Sergisinin amacının o gece yaşanan hain saldırıyı unutturmamak olduğunu belirterek, “ Anadolu Ajansı ile beraber o hain saldırı günü ülkemizin çeşitli yerlerinde çekilen fotoğrafları burada sergilemiş bulunuyoruz. Bu ülkenin kahraman insanları bu hain kalkışmayı engelleyerek bir destan yazmıştır. 15 Temmuz direnişi bu ülkenin insanlarının efsane kahramanlıklarını bir defa daha ortaya koymuştur. Halkın iradesine, demokrasiye, özgürlüklerimize hainlerin gem vuramayışının önemli bir göstergesidir. Bu kahraman Türk Milleti 15 Temmuz’da göstermiş olduğu direnişle bütün ülkeler nezdinde bu ülkenin millet iradesinin sürekli ve daim olacağını ve o millet iradesine gem vurulamayacağını bir defa daha göstermiş oldular.

Biz de o hain kalkışma sırasında milletimizin vatanı uğruna kahramanca direniş göstermesini, şehit düşen kardeşlerimizi anmak adına böyle bir etkinlik düzenledik.

Mahçiçek “O Karanlık Geceyi Bu Millet Aydınlattı”

15 Temmuz karanlık bir geceydi ve o karanlık geceyi bu millet çıplak elleriyle, silahı olmadan aydınlığa çevirdi.  O gecenin aydınlığa çevrilmesinde Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan Beyefendinin çok büyük katkısı var. Onun yiğitliği, cesareti sayesinde meydanlara çıkan bu kahraman insanlar sırtlarına aldıkları şanlı Türk Bayrağı ile beraber o karanlığı aydınlığa çevirdi. Bu karanlık gecemizi aydınlatan şehitlerimize bir defa daha Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize sağlık, şifa ve hayırlı ömürler diliyorum.

Mahçiçek “ 15 Temmuz’da Düşmanlar Millet İradesine Gem Vurulamayacağını Öğrenmiş Oldu”

Bu milletin büyük ve övülmüş olduğunu 15 Temmuz tarihinde bir defa daha ispat etmiş olduk. Hem içeride hem de dışarıda olan düşmanlarımıza millet iradesine gem vurulamayacağını göstermiş olduk” ifadelerine yer verdi.

15 Temmuz Demokrasinin Zaferi Fotoğraf Sergisine katılan Onikişubat İlçe Başkanı Fırat Görgel de “Onikişubat Belediyemiz ve Anadolu Ajansımız tarafından düzenlenmiş olan 15 Temmuz Demokrasinin Zaferi isimli fotoğraf sergisinde birlikteyiz. 15 Temmuz bizden sonraki nesillerin anlamasını sağlamamız gereken bir hadiseydi. O gün hep beraber bu millet iradesine sahip çıkarak, Cumhurbaşkanımızın da çağrısıyla direnme hakkını sonuna kadar kullanarak, tek bir karış toprağımıza zarar getirmedi. Bu hadiseyi bundan sonraki nesillere aktarmak bizlerin de göreviydi. Tabi fotoğraf da bu anları anlatmak için en önemli unsurdur. Böyle önemli bir fotoğraf sergisinde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Bu vesile ile gözlerini kırpmadan canlarını feda eden bütün şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Gazilerimize de Rabbimden şifalar diliyorum. Yine o gün sokağa çıkan vatandaşlarımıza da şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Habibe Öçal’da 15 Temmuz Demokrasinin Zaferi Fotoğraf Sergisini gezerek, açıklamalarda bulundu. Öçal “ 15 Temmuz bizler için çok acı bir tecrübeydi. Hala bu acıyı zerre zerre yaşıyor ve bütün hücrelerimizde hissediyoruz. Vicdanlarımızı yaralayan bir zulümdü. Halka ve devlete karşı işlenmiş bir suçun ötesinde, sivil halka karşı işlenmiş en büyük zulüm ve saldırıydı. 15 Temmuz’da yaşanan olaylarla ciddi psikolojik yaralanmalar yaşıyoruz. Her zaman şunu söylüyorum; adaletli olalım ama böyle insanlara karşı asla merhametli olmayalım. 15 Temmuz gecesi onlar kadın, genç demeden bizim insanımıza acımadı, bizler de acımayacağız. O gece halkın iradesine kurşun sıktılar. Bu yaşananlar asla unutulmayacaktır ve unutturulmayacaktır” dedi.

Konuşmaların ardından Onikişubat Belediyesi tarafından 15 Temmuz hatırası olarak vatandaşlara kadife kaplı Yasin Cüzü hediye edildi.

Editör: TE Bilişim