Geçtiğimiz günlerde Fatmalı Mahallesi’nde bulunan Fatih İlkokulu’nda görev yapan öğretmenler, Onikişubat Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarına bir mesaj göndererek ‘’ Bir okuma alanımız var ama kitabımız çok az yardımcı olmak isteyen olursa ulaşsın lütfen’’ ifadelerini kullandı. Bunun üzerine harekete geçen Onikişubat Belediyesi, okul yönetimine ulaşarak ihtiyacı karşılayacak yeterlilikte kitap göndereceğini belirtti.

Öğrenciler Kitaplarına Kavuştu

Verilen sözü yerine getiren ve eğitim için bütün imkânlarını kullanan Onikişubat Belediyesi kitapları öğrencilere ulaştırdı. Hikâye Sepeti, Hafız Ali Efendi, Öğretmenin Not Defteri, Kanla Gelen Madalya, Gençlerle Başbaşa, Hz. Muhammed, Güzel Dinim İlk İlmihalim, İstiklal’den İstikbal’e Kahramanmaraş 12 Şubat Kurtuluş Destanı kitap ve CD’lerinin yer aldığı eserler okula teslim edildi. Öğretmenleri tarafından öğrencilere dağıtılan kitaplar, öğrenciler tarafından atılan sevinç çığlıklarına neden oldu.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, okuma ve eğitim konusunda çok hassas olduğunu belirterek, şu ifadelere yer verdi.

"Fatmalı Mahallesi’nde bulunan Fatih İlkokulu’nda öğretmenlerimiz bizlere sosyal medya üzerinden ulaşmış ve isteklerini dile getirmişler. Bizler zaten öğrencilerimiz okusun diye şehrimizin her bir noktasında bu tarz kitap dağıtımları yapıyoruz. Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor projesi kapsamında da binlerce kitabı öğrencilerimizle buluşturduk. Yazarlarla öğrencilerimizi bir araya getirmeye devam ediyoruz. Ve ne mutlu ki eğitim alanına verdiğimiz önemi kıymeti bilen öğretmenlerimiz bizimle istediği an iletişime geçip destek isteyebiliyorlar. Sosyal medya hesaplarından da vatandaşın dilek ve isteklerine anında cevap verebiliyoruz. Yeter ki çocuklarımız okusun istiyoruz. Kıymetli yavrularımızın mutluluğu bizlerin mutluluğu demektir. Bu kapsamda da elimizden gelen bütün imkânları kullanacağız."